6 начини да завршите повеќе работа без многу напор


Американското онлајн издание Huffington Post собра неколку едноставни начини кои ќе ни помогнат побрзо да влеземе во форма. Погледнете како: 1. Слушајте музика

Голем број истражувања покажуваат дека слушањето музика помага да се опуштиме, да го зголемиме расположението итн. Таа ја подобрува и концентрацијата, бидејќи не изолира од вревата околу нив. Многу хирурзи препорачуваат да работат во позадина со музиката.

2. Расчистување на работната маса

Неуредното биро провоцира лошо расположение. Потребно е време да ги најдете потребните работи, а ви создава чувство дека имате да сработите многу работа.

3. Уживајте во вистинска пауза за ручек

Многу вработени ја поминуваат паузата за ручек на своето биро. Голем број истражувања сепак покажуваат дека ќе ја зголемите продуктивноста, ако излезете од канцеларијата и уживате во еден мирен ручек.

4. Станете и прошетајте

Кратка прошетка низ канцеларијата од време на време ќе ви помогне да останете исполнети со енергија во текот на целиот ден.

5. Најдете си удобен стол

Удобното столче може да ве опушти и да ја зголеми продуктивноста, покажуваат студии.

6. Смејте се

Смеата помага за намалување на стресот и ги опушта мускулите, ве прави посреќни и соодветно продуктивни.


Видете следно

СКСЗМ: Eкономските мерки од Владата за бизнисите и економијата генерално не се соодветни

Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија (СКСЗМ) како институција која ги заштитува интересите на компаниите членки, …