83 милиони евра за соработка со Србија, Турција и Македонија


Бугарија ги претстави програмите за прекугранична соработка со Србија, Турција и Македонија за периодот 2014-2020 со одобрување во Европската комисија.

Заедно со националното кофинансирање на партнери земји, буџетот на трите програми изнесува вкупно 83 милиони евра. Тоа е грант од ЕУ за финансирање на проекти од пограничните области.

Тие ќе бидат инвестирани во проекти за развој на одржливиот туризам, заштитата на животната средина, младинските активности и развојот на конкурентноста на домашната економија.Видете следно

Пендаровски: Јас сум длабоко уверен дека само ако работиме заедно – ќе успееме!

Обраќање до јавноста на претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски Почитувани граѓани, Ви се обраќам …