Аирбнб повторно со пораст на резервациите


Онлајн платформата за резервации за сместување Аирбнб соопшти дека на 8 јули се регистрирани еден милион резервации ширум светот, со што повторно е достигнато претпандемичното ниво.
„Голем дел од резервациите се поврзани со патувања што ќе започнат на 7 август или пред тој датум”, се наведува во соопштението на Аирбнб .

Порастот на резервациите го појаснуваат со потиснатата побарувачка, додавајќи дека повеќето резервации се оние со поповолни цени за сместување, на дестинациите поблиску до матичните земји на патниците.


Побарувачката за сместување нагло опадна во последните неколку месеци откако милиони туристи ги откажаа планираните одмори поради пандемијата.

Компанијата во такви околности ги прекина маркетиншките активности и го намали бројот на вработените за четвртина.

Сан Франциско, 15 јули 2020 (МИА)


Видете следно

Министерката Шахпаска на Вин-Вин: Намалувањето на времетраењето на договорите на определено време е дел од промените со новиот системски закон за работни односи

„Законското решение во делот на пензионирањето кое влезе во процедура уште од почетокот на октомври …