Ако е ова ветениот живот, јас би смртта да ми дојде што поскоро …


„Мира Дизел си зема 20 илјади евра за патни трошоци, синчето си го вработи во ЕЛЕМ, братчето у РЕК Битола, а јас денес во аптека:

– Аптекарката: Се вкупно е 2576 денари.
– Јас: Зарем ништо од ова не оди на рецепт?
– Аптекарката: Нажалост, не. Само наместо Duplicam можете да земете Brufen, за болки е тоа и имаат слично дејство.
– Јас: Аха. А колку е Brufen?
– Аптекарката: 79 денари на рецепт.
– Јас: ОК, дај ми само Brufen.
– Аптекарката: А другите? Знаете ако не ги примате лековите пропратени со физикална терапија ситуацијата ќе ви се влоши, па проблемите со дишењето и подвижноста ќе бидат многу сериозни и со трајни последици.
– Јас: А што да се прави? Ќе ги земам само овие, колку да не боли, а другото….

Ако е ова ветениот живот, јас би смртта да ми дојде што поскоро.“


Видете следно

После пет години се одржа Меѓувладината  комисија за трговско-економска и научно-техничка соработка помеѓу Република Северна Македонија и Руската Федерација

Денеска во Охрид Меѓувладината  комисија за трговско-економска и научно-техничка соработка помеѓу Република Северна Македонија и …