Амбасадорот Силвестри во посета на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип


Во посета на Универзитетот „Гоце Делчев” во Штип денеска ќе биде Амбасадорот на Италија во Република Северна Македонија, Андреа Силвестри.

Амбасадорот Силвестри ќе оствари средба со ректорот на УГД, проф. д-р Блажо Боев, со деканката на Филолошкиот факултет проф. д-р Драгана Коцева Кузмановска и со наставниот кадар и студентите од Катедрата за италијански јазик и книжевност. цр/лв/Видете следно

Национален натпревар за најдобри ученички компании

Јуниор ачивмент Македонија денеска во Струга организира Национален натпревар на ученички компании, настан на кој …