Апелација ја потврди првостепената пресуда за „Рекет”


Апелационен суд Скопје како неосновани ги одби жалбите на обвинетите Бојан Јовановски и Катица Јанева за случајот „Рекет” и ја потврди првостепената пресуда.

-Апелациониот суд Скопје, постапувајќи по кривичниот предмет КОКЖ -91/20 познат во јавноста под името „Рекет”, донесе одлука со која жалбите на обвинетиот Бојан Јовановски од Скопје и обвинетата Катица Јанева од Скопје, ги одби како неосновани, а првостепената пресуда ја потврди. Вака донесената одлука ќе биде објавена во целост на веб страната на судот во рокот определен со Законот за управување со движењето на предметите во судовите, информираат од Апелационен суд Скопје. вј/ац/
Скопје, 21 јули 2021 (МИА)Видете следно

На „Табановце“ се чека околу еден час, на „Богородица“ од 30 минути до еден час

Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е зголемен. На ГП „Табановце” …