Apple ќе го претстави новиот iPhone на 9-ти септември


Иако Apple одбива коментар за настанот и не кажува каква ќе биде неговата тематика, според традицијата токму новиот iPhone е во центарот на вниманието. Обично компанијата ја претставува следната генерација на смартфони токму во септември.

Оваа година се очекува да бидат претставени две верзии на новиот iPhone. Основната разлика помеѓу нив ќе биде екранот кој ќе се нуди со 4.7-инчен и 5,5-инчен, со што најголемата опција е под прашање.

Смартфонот ќе се потпира на нов процесор A8 кој повторно ќе биде 64-битен. Се очекува воведувањето на дополнителни функции и можности за сензорот за отпечатоци.

Новата осма генерација на платформата iOS, исто така доаѓа со промени. Тоа ќе става поголем акцент над дополнителните апликации за здравје, паметни домови.

Во октомври се очекува и втор настан на Apple. Тогаш компанијата ќе ја претстави обновената генерација на iPad. Дали на некоја од двете прес-конференции Apple ќе го покаже и умниот часовник iWatch, сеуште останува непознато. Извршниот директор на компанијата Тим Кук не го крие својот интерес кон најпаметните уреди и додатоци, но истовремено не брза да навлегуваме на овој пазар.

 


Видете следно

Од утре во функција ваучерите за туризам – граѓаните заинтересирани за користење, но и исплашени од КОВИД-19

Од утре до 15 декември годинава 117.122 граѓани ќе може да ги користат ваучерите за …