admin

Иновативен начин на тренирање за деловни луѓе – Bodytec во Македонија!

Само со 20 минути неделен тренинг до поздраво и поцврсто тело Концептот Bodytec е базиран на едноставен персонален фитнес тренинг со помош на електро-мускулна стимулација (ЕМС). Bodytec е водечко светско ЕМС решение и пионер на ЕМС технологијата во Македонија. Bodytec претставува совршена фитнес солуција и сеопфатен тренинг за секого: овозможува …

Повеќе »

5 совети за Вашиот бизнис што можете да ги научите од ВМРО-ДПМНЕ

Без разлика дали се сложувате со политиката на ВМРО-ДПМНЕ или не, сигурно ќе признаете дека начинот на кој оваа политичка партија ја води извршната власт во Македонија им носи резулатат и им гарантира успех и во наредните години. Изборните резултати во последната декада се јасен доказ за тоа. Без оглед …

Повеќе »

Стопанска банка со пораст на добивката од 26%

„Стопанска банка Скопје“ лани оствари 12,9 милиони евра добивка, покажуваат официјалните неревидирани извештаи на една од најголемите банки во земјава. Секоја акција на „Стопанска банка“ за лани носи добивка од 45 денари за акција. Овој финансиски резултат буди позитивни очекувања кај секој акционер на приоритетни или на обични акции во …

Повеќе »

Facebook ќе лансира нов News Feed, поголеми фотографии и реклами

Настанот кој веќе на големо Facebook го најавува ќе се однесува на лансирањето на нови филтри во News Feed. Новите филтри покрај веќе постоечките топ стории и последни стории, ќе вклучува Photo Feed и Music Feed.

Повеќе »

Акциите на LinkedIn пораснаа за 10%, остварен приход од 304 милиони долари во Q4

LinkedIn повторно потврди дека е омилена социјална мрежа на Wall Street. Компанијата оствари приходи од 304 милиони долари во последниот квартал на 2012, што преставува раст од дури 81% во однос на истиот период претходната година. Најголемиот дел од приходите доаѓаат од зголемената продажба на услугата “talent solutions products for …

Повеќе »

Обем на стоковната размена со странство

Според претходните податоци на Државниот завод за статистика, вкупната вредност на извозот на стоки од Република Македонија, во периодот јануари-декември 2012 година, изнесува 4 001 857 илјади САД долари, а на увозот 6 510 922 илјади САД долари. Покриеноста на увозот со извоз е 61.5%. Трговскиот дефицит, во периодот јануари-декември …

Повеќе »

Македонија е лидер во регионот по пораст на патниците во авионскиот превоз!

Според извештајот на Еуростат Македонија е регионален лидер во порастот на бројот на патници во авионскиот сообраќај. Имено бројот на патници во земјава во  2012 е зголемен за дури 19% во однос на претходната 2011 година. Во однос пак на сите европски земји Македонија е на високото 3 место веднаш …

Повеќе »

Колку чини 30 секунди реклама во Super Bowl?

Најголемиот светски спортски настан – Super Bowl, покрај големиот интерес кај гледачите, претставува настан кој е од огромно значење и за рекламните компании кои минатата година одвојуваа по 3,4 милиони долари за 30-секунден рекламен спот. Веќе е познато дека за овој настан специјално се снимаат реклами, и истите најпрво се …

Повеќе »

Индекси на прометот во индустријата

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на прометот во индустријата во ноември 2012 година, во однос на ноември 2011 година, изнесува 68.3. Индексот на прометот во индустријата остварен на домашниот пазар во ноември 2012, во однос на ноември 2011 година, бележи опаѓање од 47.2%, а индексот на прометот …

Повеќе »