avtorot23

VISA КРЕДИТНИ КАРТИЧКИ СО 6.9% ГОДИШНА КАМАТНА СТАПКА ДО КРАЈОТ НА ГОДИНАТА

За сите барања поднесени од 18.03. 2014 до 31. 05. 2014 Стопанска банка АД – Скопје, како Банка со најголемо картично портфолио на пазарот и најголем издавач на VISA картички во државата, повторно изработи неодолива понуда за нови VISA кредитни картички. Имено, сите нови издадени VISA кредитни картички (Visa Star, …

Повеќе »

Советите на Ричард Бренсон за успешен живот

Како и повеќето луѓе и јас учам подобро од искуството, отколку од теоријата “, вели Сер Ричард Бренсон. ” Кога ќе видам голем текст губам брзо интерес, a тоа ќе ви даде брзи и кратки совети за успех”. Бренсон има 63 години и е основач и шеф на Virgin Group. …

Повеќе »

Pepsi ги шокираше жителите на Лондон со нова улична реклама

Pepsi Max ја започна кампањата Unbelievable, шегувајќи се со лондончани кои чекаат на автобуската станица во англиската престолнина. Автобуската станица на улицата Њу Оксфорд била опремена со скриена дигитална технологија. Погледнете како е направена рекламата и реакциите на некои луѓе кои чекаа на автобуската станица:

Повеќе »

Пакомак и ПроКредит Банка во заедничка мисија за почиста животна средина!

Компанијата Пакомак и ПроКредит Банка потпишаа меморандум за соработка која ќе се одвива во неколку етапи во наредниот период. За почеток, Пакомак преку своите соработници во секоја од 13-те експозитури на ПроКредит Банка во Скопје организираше поставување на картонски корпи за собирање на административна хартија од работењето, која понатаму ќе …

Повеќе »

Ердоган го забрани Twitter

Турскиот премиер Реџеп Тајип Ердоган ја исполни заканата и нареди блокирање на социјалната мрежа Twitter. Одлуката беше донесена откако во социјалната мрежа почнаа да се појавуваат анонимни записи, кои ја открија корупцијата во управувањето. ” Ние ќе го избришеме Twitter. Не ме интересира што вели меѓународната заедница “, рече премиерот …

Повеќе »

Прогнозираат 75 % раст на мобилното рекламирање во светот оваа година

Раст од 75% на годишна основа на трошоците за мобилно рекламирање, оваа година прогнозираше eMarketer. Според изданието 31.45 милијарди долари во 2014 ќе бидат потрошени за мобилно рекламирање. Тоа е една четвртина од вкупните трошоци за дигитално рекламирање. Лидер на пазарот со удел од 46.8 % од приходите од мобилна …

Повеќе »

Прогнозата за кредитниот рејтинг на Русија беше деградирана

Прогнозата за кредитниот рејтинг на Русија беше деградирана од Standart & Poor’s и Fitch слезе во два последователни дена. Прогнозите се од “стабилни” во “негативни”. Прогнозата за кредитниот рејтинг на Русија беше деградирана од ” стабилна” во ” негативна” од кредитните агенции Standart & Poor’s и Fitch. Според Fitch причината …

Повеќе »

Hitachi ќе прави возови на Островот

Јапонската компанија Hitachi најави дека ќе фокусира развојот на железничкиот бизнис во Обединетото Кралство. Производителот на првите возови ” стрела ” рече дека новата иницијатива ќе обезбеди околу 4.000 работни места, и во моментов тие се 2500 . Од Hitachi се надеваат да се зголеми профитот од 2 милијарди на …

Повеќе »

Google ќе ги обучува компјутерите преку YouТube

Google ги обучува компјутерите преку сајтот за видеосподелување YouTube. Ова го објави ко-основачот на компанијата Лари Пејџ, за време на конференцијата TED 2014 во Ванкувер. Желбата на компанијата е да ги направи компјутерите се попаметни. Сеуште планот за тоа е во почетокот, но се работи на развивање на сопствен проект …

Повеќе »