Breaking News

korisnik

Ковачевски: Ивестираме во патната инфраструктура и во развој на економијата

Запазени се сите рокови и завршена е втората делница од експресниот пат  Дреново- Фариш на патот Прилеп-Градско, констатираа при денешниот увид на работите премиерот Димитар Ковачевски, министерот за транспорт и врски Благој Бочварски и заменик- директорот на Јавното претпријатие за државни патишта, Благојче Трпевски. Тунелот Фариш кој беше еден од …

Повеќе »

Ѓоргиевска: Родовата еднаквост и економското зајакнување на жените – едни од клучните предуслови за одржлив и инклузивен развој на македонското општество и инклузија

Сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска се обрати на тркалезната маса  „Женското претприемништво во Република Северна Македонија и неговата улога во даночниот систем”, во организација на Управата за јавни приходи. Настанот се одржува во рамки на одбележувањето на Денот на даночниците – 29-ти Ноември и годинава е посветен на улогата на женското …

Повеќе »

Посебен режим на сообраќај во вторник и среда

На 29.11. и 30.11.2022 (вторник и среда) во официјална посета на Република Северна Македонија ќе пристигне делегација предводена од Претседателот на Сојузна Република Германија. Од тие причини, СВР Скопје ќе превземе мерки за посебен режим на сообраќајот по сообраќајниците на поширокото централно подрачје на град Скопје.МВР апелира до сите граѓани …

Повеќе »