Бачев: македонскиот народ и овојпат ќе ја следи својата македонска агенда со неизлегување на избори


„Во референдумската кампања во Скопје дојдоа највисоките политичари и дипломати од Брисел и Вашингтон и го плашеа народот со руско влијание, руско мешање, руски пари…, но, македонскиот народ ги победи овие белосветски битанги со референдумската порака против НАТО, ЕУ и промена на името!

Сега, во изборната кампања започнува истата приказна за плашење на народот со други играчи надвор од НАТО и ЕУ. Денес, Јоханес Хан за МИА вели дека бојкотот не е знак на демократска зрелост…и дека неиспорачувањето на ветената поддршка кон европската перспектива на Западниот Балкан значи да се остави РЕГИОНОТ НА ДРУГИ ИГРАЧИ со различни политички агенди и различни вредности, тоа не може да биде во интерес на ЕУ.


Јоханес Хан очигледно ги испомешал работите оти македонскиот народ и овојпат ќе ја следи својата македонска агенда со неизлегување на избори а во иднина и вклучување во друштво со играчи кои ги почитуваат традиционални вредности и не го доведуваат“

Facebook статус Јанко БачевВидете следно

УСАИД прославува 30 години партнерство со Северна Македонија

УСАИД започна кампања за одбележување на 30 години од партнерство со Северна Македонија. Патувачкиот караван …