Банката на федерални резерви ја намали големината на економските стимуланси со уште $ 10 милијарди


Американскитe федерални резерви / ФЕД / зедoa решение за дополнително намалување на програмата за стимулирање на економијата.

За време на последниот состанок на ФЕД, со кој претседаваше Бен Бернанке, пред истекот на неговиот мандат, комитетот за отворените пазари одлучи да ja скрати програмата за откуп на обврзници со уште 10 милијарди долари.

Така месечниот државен стимул ќе има износ од 65 милијарди долари. Во декември беше донесена одлука за намалување на износот на државната помош од 85 на 75 милијарди долари поради подобрените показатели на американската економија.Видете следно

Општина Кисела Вода денеска додели нови 60 ваучери за новороденчиња, 22 за женски и 38 за машки деца.

Ваучерите во висина од 6000 денари на семејствата од Кисела Вода им ги подели секретарот …