Becks го направија првото музичко пивско шише во светот


Becks основаа издавачка куќа со името The Green Box Project. За да се рекламира и да го прослави неговото создавање, од компанијата го направија првото музичко шише.

Таа ја користи технологијата за фонографен цилиндар, развиен од Томас Едисон во 1877. На надворешниот дел на шишето е направен специјален жлеб кој личи на грамофонски плочи. Тој го пресоздава точниот запис на звучните бранови, реплицира од грамофонот, кога иглата ќе помине низ каналите.

Екипата на Becks разви и копија на плочата на Едисон, направена од современи материјали и прилагодена да репродуцира музика од шишето.

 


Видете следно

Јовица Ивановски со стихозбирката „Човек“ добитник на наградата „Браќа Миладиновци“ за 2019 година

„Јовица Ивановски со стихозбирката „Човек” е добитникот на годинашната награда „Браќа Миладиновци”, која ја доделува …