Биткоинот падна на десетдневниот минимум, повлече и други крипто валути


 – Биткоинот денеска падна на најниско ниво во последните 10 дена, поради распродажбата што се прошири на други помали дигитални монети.

Биткоинот, најголемата крипто валута во светот, падна за дури 13 проценти на 16.317 американски долари, од највисоките 19.521 долари во средата.

Според последните податоци, тргувањето во моментов е во пад од 8,0 проценти.

Во текот на годинава, биткоинот зајакна за околу 150 проценти, достигнувајќи ниво малку под својот рекорд на сите времиња, од 19.666 долари.

Неговиот раст е поттикнат од побарувачката за поризични средства, но оние што се сметаат за отпорни на инфлацијата, како и очекувањата дека крипто-валутите ќе бидат широко прифатени како платежно средство.

Дванаесетгодишната историја на биткоинот е проследена со огромни подеми и подеднакво остри падови. паг/

Лондон, 26 ноември 2020 (МИА)


Видете следно

Во февруари исплата за скенирани фискални во четвртиот квартал од 2020, граѓаните ќе добијат 6,1 милион евра

Следниот месец на граѓаните кои скенирале фискални сметки во последните три месеци од 2020 година …