Божик – 7 јануари неработен ден за сите граѓани


Првиот ден на Божик – 7 јануари (четврток) според православниот календар, е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија, соопшти Министерството за труд и социјална политика.

Од Министерството на граѓаните од православната вероисповед им го честитаат Божик. сст/са/

Скопје, 31 декември 2020 (МИА) 


Видете следно

Иновативни производи кои ја одбележаа 2020 година

Големи пожари, политика, протести и КОВИД-19 се она што ја одбележа изминатата 2020 година. Сепак, …