Брејк а Лег ќе ја претставува нашата земја на Европското Првенство во ХипХоп и Брејкденс во Италија


Танчерите на Брејк а Лег ќе ја претставуваат нашата земја на Европското Првенство во ХипХоп и Брејкденс кое ќе се одржи од 16ти до 19ти Мај во Римини, Италија.

На Европското првенство учество ќе земат над 2000 танчери од 26 земји, а организатори се Италијанската Танцова Федерација и ИДО (International Dance Organization).

Танчерите се подготвени и оптимисти за највисок пласман, особено поради тоа што во истиот состав во 2016та година беа Светски Вицешампиони на Светското првенство во Австрија.


Видете следно

Димковски во Република Словенија: Воведувањето на нови технологии и ефикасни советодавни услуги за земјоделците е клучно за модерно и конкурентно земјоделство 

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, од денеска во следните два дена е …