Брокер нарачал акции за 617 милијарди долари


Брокер направил нарачка за купување на 42 видови акции на компаниите Toyota Motors, Honda и Nomura. Најголемата нарачка била за 1.96 милијарди акции на Toyota Motors, во вредност 12.68 трилиони јени.

Јапонската асоцијација на хартии од вредност (JSDA) ја потврди грешката.

Јапонија е втор најголем пазар на акции во светот по САД, каде се забележува зголемување на големината на трговијата, извршена по електронски пат.

Многу од тргувањето се врши надвор од нејзините берзи и редовно се случуваат нарачки за купување или продавање на акции да бидат повлекувани. Од брокерите се бара да поднесат извештај во рок од пет минути, ако имаат грешка, велат од standartnews.com

Code Embed: No embed code was found for CODE2Видете следно

Од денеска до 3 ноември, во МСУ ИЗЛОЖБА НА 17 ИДЕЈНИ РЕШЕНИЈА ЗА УРЕДУВАЊЕ НА КАЛЕ

Градоначалникот Шилегов денеска присуствуваше на отворањето на изложбата „Уметничка тврдина: Меѓународен конкурс за изработка на …