ФИНАНСИИ

Основното јавно обвинителство во Велес поднесе Предлози за издавање казнен налог против 6 лица за непочитување на полицискиот час во Велес

Основното јавно обвинителство во Велес во текот на денешниот ден до Основен суд Велес поднесе Предлози за издавање казнен налог против 6 лица за сторено кривично дело од член 206 од Кривичниот законик – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија. Обвинетите постапиле спротивно на Одлуката за дополнување на …

Повеќе »

Уште 14 предлози за казнени налози заради непочитување на здравствените прописи во Гевгелија​

Основното јавно обвинителство Гевгелија поднесе уште 14 предлози за издавање казнени налози со кои се опфатени вкупно 19 лица, обвинети за кривичното дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Сите обвинети не се придржувале до Одлуката за забрана и …

Повеќе »

MOZZART со донација од 10.000 евра за Општата болница во Куманово

Компанијата Mozzart која во заедницата се истакнува со своите општествено одговорни активности, со хуманитарните акции не запира и за време на пандемијата на коронавирусот, која целосно го стопираше нивното работење. Лидерот во областа на приредување на игри на среќа – Моzzart Bet, подготви вкупна донација за болниците во износ од …

Повеќе »

За тројца прекршители на полицискиот час во Куманово побарани казни​

Основното јавно обвинителство Куманово поднесе предлози за издавање казнени налози против три лица за кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите на 29 март не ја почитувале Одлуката за забрана и посебен режим на движење на населението …

Повеќе »

Постапка за прекршување на полицискиот час во Охрид​

Основното јавно обвинителство Охрид поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно лице заради кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија според  член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетиот се товари дека вечерта на 26 спроти 27 март, за време на полицискиот час, се движел …

Повеќе »

Битолското обвинителство денеска обвини две лица

Основното јавно обвинителство Битола поднесе предлог за издавање казнен налог против две лица за сторено кривично дело  – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетите на 27 март за време на полицискиот час со возило се движеле низ градот и …

Повеќе »

Побарана казна од 1000 евра за непочитување на полицискиот час во Гевгелија​

Основното јавно обвинителство Гевгелија поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно лице за сторено кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетиот, на 26 март во 02:45 часот, за време на полицискиот час бил затекнат со автомобил …

Повеќе »

Се огласи основното јавно обвинителство во Штип: Еве каков предлог поднесе за двајцата насилници во Штип

Основното јавно обвинителство во Штип денеска поднесе Предлог за определување притвор за две лица, жители на Штип на возраст од 23 и 26 години, за кои постои основано сомнение дека го сториле кривичното дело – Насилство од член 386 став 3 во врска со став 1 од Кривичниот законик. Осомничените …

Повеќе »

Предложена казна за прекршување на полицискиот час во Дебар

Основното јавно обвинителство Дебар поднесе Предлог за издавање казнен налог против едно лице за сторено кривично дело – Непостапување според здравствените прописи за време на епидемија од член 206 став 1 од Кривичниот законик. Обвинетиот на 30 март, непочитувајќи ја Одлуката за забрана и посебен режим на движење на територијата …

Повеќе »