ЛОКАЛНО

Кумановски кризен штаб бара заживување на стопанството и враќање во функција на општинските служби

Кумановскиот кризен штаб бара од Владата, во најитна постапка да донесе мерки, протоколи и препораки за брзо заживување на стопанските субјекти, а на градоначалникот му препорачува да ги врати во функција сите служби во рамки на Општина Куманово, како и во јавните претпријатија за да се запази функционалноста на општината …

Повеќе »

АХВ: Одгледувачите да ги вакцинираат живината и гулабите од болеста „њукастел”

Агенцијата за храна и ветеринарство апелира до одгледувачите на живина на целата територија на државава да ја исполнат законската обврска и согласно Годишната наредба за здравствена заштита на животните, да се обратат до најблиското ветеринарно друштво и да ја вакцинираат живината и гулабите против болеста Њукастел. -Болеста не е зооноза, …

Повеќе »