МАРКЕТИНГ

Олеснета слободна трговија и обезбедување храна меѓу Северна Македонија и Украина

Во присуство на премиерот Димитар Ковачевски и неговиот украински колега Денис Шмихал денеска во Прага се потпишани одлуки со кои се дополнува и ревидира постојниот Договор за слободна трговија помеѓу Северна Македонија и Украина, а со цел да се олесни слободната трговија и обезбедувањето храна меѓу двете земји. Одлуките ги …

Повеќе »

Конференција „Згрижување и згрижувачки семејства“

Во Клубот на пратеници во Скопје денеска ќе се одржи конференција за размена на знаења и практики меѓу стручни лица од Австрија и Северна Македонија на тема „Згрижување и згрижувачки семејства”. Како што најавија од Министерството за труд и социјална политика (МТСП), на конференцијата обраќање ќе имаат министерката за труд …

Повеќе »

Нов тинејџерски ТВ серијал “Тин камп“

На 15-ти Октомври, на Националниот сервис МРТ 1, ќе започне со емитување новиот тинејџерски серијал „Тин камп“ (Тинејџерски камп) од продукцијата „Рифенштал“ која веќе три сезони го реализира музичко- забавниот детски серијал “Дајте Музика”. Поради големиот успех на детскиот серијал, дојде и идејата е да се направи тинејџерскиот серијал „Тин …

Повеќе »

Костадиновска-Стојчевска на свеченоста по повод официјалното пристапување на Северна Македонија во Културните рути на Советот на Европа

Министерката за култура, Бисера Костадиновска-Стојчевска, попладнево на Крит учествува на Форумот на Културните рути на Советот на Европа, во чии рамки се одржува свечена церемонија во чест на новите членки – Северна Македонија, Либан и Албанија. Годинашниот Форум ќе биде посветен на темата „Културни рути на Советот на Европа: Заштита …

Повеќе »

Како социјалните медиуми ги гледаат успешните мажи кај нас и кој оставил најзначаен впечаток изминативе 4 години

Во денешно време современите бизниси сѐ повеќе ги користат социјалните медиуми како клучна стратегија во ефикасното вклучување на нови, сегашни и потенцијални клиенти. Користењето на социјалните мрежи од страна на компаниите и менаџерите е одлична алатка за пренесување на информации до широката јавност, запознавање и промовирање на производи, услуги и …

Повеќе »

Виртуелен настан „Green Accelerator Demo Day“

Фондацијата Претприемачки Сервис за млади денеска ќе го одржи виртуелниот настан „Green Accelerator Demo Day” на кој десет избрани претприемачи од програмата ќе имаат можност да се презентираат во пет минути пред панел составен од интернационални инвеститори, експерти од индустријата, клиенти и медиуми. „Green Accelerator Demo Day” е завршен настан …

Повеќе »

Промоција на медиумски стории избрани по распишаниот јавен повик на ЗНМ и Гете институт

Текстови и мултимедијални продукти, изработени од четири избрани новинарски екипи по двајца новинари, ќе бидат промовирани денеска, информираа од Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ). Новинарските содржини се изработени во соработка и мониторирани од страна на тричленото жири во состав Анета Додевска, Филјана Кока и Теофил Блажевски. ЗНМ и Гете …

Повеќе »

Утре започнува 14. конференција за плаќањата и пазарната инфраструктура

Народната банка на Република Северна Македонија и Централната банка на Холандија по четиринаесетти пат ја организираат Конференцијата за плаќањата и пазарната инфраструктура, со што продолжува традицијата за отворена и плодна дискусија за предизвиците и можностите коишто ги носи глобалниот бран на дигитализацијата за финансиските услуги. Годинава, 14. конференција за плаќањата …

Повеќе »

Промоција на проектот „CоmAct – Активности за намалување на енергетската сиромаштија во станбени згради“ во Карпош

По повод Светскиот ден на домувањето, а во рамки на проектот „CоmAct – Активности за намалување на енергетската сиромаштија во станбени згради“, денеска ќе се одржи отворен едукативен и информативен настан за можностите за унапредување на енергетската ефикасност во станбени згради во Општина Карпош.

Повеќе »