МАРКЕТИНГ

Компанијата dm drogerie markt најголем понудувач на сопствени трговски брендови во С.Македонија со понуда од речиси 4.000 производи

Со остварен промет од повеќе од 919 милиони денари што претставува раст од 28,2 отсто, компанијата dm drogerie markt во Северна Македонија имаше успешна деловна 2018/19 година (01.10.2018 – 30.09.2019). Во текот на овој период, dm инвестираше речиси 49 милиони денари (+69,7%), насочени кон отворање на нови објекти во Битола …

Повеќе »

Преку присуство на саеми Витаминка ја продолжува потрагата по нови пазари

Со големиот асортиман, разните производи, широкиот спектар производни програми, Витаминка се претставува на најголемите саеми и со тоа ја продолжува потрагата по нови пазари. Саемот за кондиторски производи во Дубаи, Yummex е еден од најреномираните специјализирани саеми за кондиторија во организација на Koelnmesse, затоа што директно го отвора патот кон …

Повеќе »

Office 365 е вашата cloud канцеларија

Потребите на една канцеларија за непречено работење во денешно време се едноставни. Тоа е така поради достапноста на технологијата, па сè што им е потребно на корисниците се добива со еден клик, а изборот е голем. Со технологијата се појавија и дополнителни алатки кои го подобруваат работењето на начин кој …

Повеќе »

Возбудливо и несекојдневно искуство со Jaguar Land Rover

Вчерашниот отворен ден за премиум тест возење во ексклузивниот Jaguar Land Rover центар на Automobili Group, беше одлична можност за претставување на новите Land Rover Discovery Sport и Jaguar XE. Посетителите, имаа прва средба со новиот Land Rover Discovery Sport. Веднаш препознатлив по гените од Discovery, со складни пропорции, комбинира …

Повеќе »

Ноќ на вештерките – празник кој ги има сите обележја на негативните енергии

Ноќ на вештерките (или Hallowe’en) е празник што се слави на 31 октомври. Потеклото на овој празник е келтскиот фестивал на „Самаин“ и христијанскиот ден на „Сите свети“. Ова е народен празник, но некои христијани и пагани се посебно врзани со него. Ноќта на вештерките се слави во многу земји, …

Повеќе »

Преку фокус на клучните детали до пораст на приходот и заработката

Во првите девет месеци од 2019 година Атлантик Група оствари приходи од продажба со вкупен износ од 541 милиони евра, што претставува пораст од 3,2% во однос на истиот период од 2018 година. Оперативната добивка (ЕБИТ) изнесува 60,4 милиони евра и се зголеми за 8,3%, додека нето-добивката по малцински интереси …

Повеќе »

Круна на успешната презентација и настап на Охрид трчаТ на Маратонот во Љубљана беше приемот во Амбасадата на нашата земја во Словенија

Круна на успешната презентација и настап на Охрид трчаТ на Маратонот во Љубљана беше приемот во Амбасадата на нашата земја во Словенија. Експедицијата од Охрид трчаТ разговараше со амбасадорката Сузана Зеленковска која изрази голема благодарност за учеството под македонската знаме на еден од најстарите маратони на Балканот. Амбасадароката најави дека …

Повеќе »

Грејлинг ја доби наградата „Глобална агенција за односи со јавност” за 2019 година

Грејлинг е почестен што ја доби наградата Глобална агенција за односи со јавност за 2019-та година на галата на Глобалните награди SABRE, чиј домаќин беше Holmes Report што се одржа во Вашингтон. Локалната агенција за односи со јавност  Елемент ПР е партнерот на Грејлинг, одговорна за комуникациски услуги во Македонија, …

Повеќе »

ХалкБанка ги засади првите 152 дрвја обезбедени со користење на апликацијата HalkEco

ХалкБанк викендов ги засади првите 152 садници дрвја кои се обезбедени преку користење на апликацијата HalkEco. Во дворот на скопската Гимназија Зеф Љуш Марку засадени се 40 садници, а останатите 112 се засадени во школските дворови на основни училишта низ повеќе градови. Ова е прва акција на ХалкБанк за засадување …

Повеќе »