МАРКЕТИНГ

IQOSот излезе на пазарот во САД со дозвола од Управата за храна и лекови

Филип Морис објави дека IQOS, електронскиот уред кој го загрева тутунот  е лансиран за продажба во Соединетите Американски Држави. Филип Морис го воведе IQOS на американскиот пазар преку ексклузивен договор за лиценца со Алтриа Груп, убеден дека Алтриа ја има потребната експертиза за пазарот и инфраструктура да обезбеди успешно лансирање. …

Повеќе »

Одржани 2 инфо дена во склоп на едукативната кампања за ИПАРД Програмата 2014 – 2020

Минатата недела во општините Сопиште и Петровец се одржаа 2 инфо дена во склоп на едукативната кампања за ИПАРД Програмата 2014 – 2020. Голем број на лица беа заинтересирани за мерките, посебно за мерка 7 „Диверзификација на фарми и развој на бизниси“. Повикот за оваа мерка беше објавен на 4-ти …

Повеќе »

На 18 и 19 октомври ќе се одржи првиот „SLOW FOOD салон“

Под мотото „Храната е движење“ на 18 и 19 октомври во хотел „Александар палас“, Скопје ќе се одржи првиот „SLOW FOOD салон“. Храната е енергија која секојдневно му е потребна на нашето тело. Таа е уживање на трпезата, култура што ги зближува луѓето. Во ерата на глобалната трговија храната е …

Повеќе »

Top 10 премиум проекти на Лимак!

Една од најголемите градежни компании во светот Лимак, го гради во Скопје мултифункционалниот комплекс Diamond of Skopje. Слободно можеме да кажеме дека во нашата историја досега не сме имале толку голема и релевантна градежна компанија која инвестира во нашата земја и главен град Скопје. Со приближно 70,000 вработени и дејност …

Повеќе »

Повик до млади иноватори за креирање дигитални решенија за инклузија на деца и млади со попреченост 

Фондот за деца на Обединетите нации, заедно со Фондацијата Телеком за Македонија, денес објави отворен повик со кој се повикуваат младите иноватори да достават идеи за дигитални решенија за отстранување на бариерите со кои децата и младите со попреченост се соочуваат во образованието и во секојдневниот живот. Националниот повик, со …

Повеќе »

Почна да се гради првиот Дино Парк во Скопје

Во скопската Зоолошка градина денеска почна да се гради првиот Дино парк – тематски парк со забавно-едукативен карактер кој ќе овозможи забава и едукација за посетителите од сите возрасти кои сакаат да дознаат нешто повеќе за праисториските животни. Дино паркот ќе се простира на површина од околу 2.000 квадратни метри, …

Повеќе »

Преку прилагодена туристичка понуда се промовираат турстичките капацитети на земјава на саем во Римини

Во организација на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот и во соработка со приватниот сектор туристичките дестинации на Република Северна Македонија во период од 9-ти до 11-ти октомври ќе се промовираат на саемот за туризам во Римини, Италија. Туристичкиот сектор од Северна Македонија меѓу кои и Балкан Прајм Турс, …

Повеќе »

Градинарски центар ФОЈА- пример за креативна компанија која секогаш пријатно ги изненадува своите клиенти

Да се поттикне чувството на задоволство и среќа кај клиентите е предуслов за долгорочна соработка и пријателство. Тоа е и императив во работењето на ФОЈА, за своите клиенти да обезбеди дополнителна вредност, да потикне чувство на задоволство и среќа! Од самиот почеток на своето работење и постоење ФОЈА не функционира …

Повеќе »

А1 Македонија ја одбележува Светската недела за грижа на корисниците

Како компанија водена од премисата што поблиску до своите корисници кои секогаш се во фокусот на вниманието, А1 Македонија jа одбележува Светската недела за грижа на корисниците. За таа цел, со особено задоволство денеска, А1 беше домаќин на група корисници кои одблиску се запознаа со работата на Центарот за Грижа …

Повеќе »