МАРКЕТИНГ

Рекламите кои ќе ве измамат

Создавањето на една реклама во целина е уметност и тоа воопшто не лесно. Вештината да ја предадеш вистинската порака на корисникот, а во исто време да успееш да го натераш да ја забележи или запамети е една од најважните работи. Во оваа работа се бара креативност, психологија, уметност. Погледнете дел …

Повеќе »

Новиот Samsung Galaxy S4 ќе се управува со поглед

Корејскиот производител ќе претстави нов модел на 14 март, а тоа е Најновиот паметен телефон од Samsung ќе го следи движењата на очите и ќе извршува команди според гестовите направени со поглед. Samsung веќе користи слична технологија за моделите Galaxy S3 и Galaxy Note II. Со помош на секундарната камера …

Повеќе »

Facebook се менува од 7 март

Социјалната мрежа Facebook ќе ја промени насловната страница од 7 март. Компанијата закажала прес-конференција со покани до одредени медиуми во централата во Менло Парк, Калифорнија, за овој датум. За време на настанот ќе се претстави новиот дизајн на News Feed, соопштува Business Insider.   News Feed е клучот за рекламниот …

Повеќе »

Такси на иднината

Taxi BP е проект на Универзитетот за дизајн и уметност во Будимпешта кој во моментов е во развој на темата “Мобилност на иднината”. Обликот на каросеријата е прилагоден на сообраќајот во унгарската престолнина. Целта на дизајнерот била да се обезбеди возило за големите градови во 2046 година Од една страна, …

Повеќе »

Facebook веќе овозможува да рекламирате публикации

Во октомври 2012 година Facebook дозволи рекламирање на сопствените публикации. Од компанијата тврдат дека само за 7 долари, пораката ќе стигне до многу голем дел од вашите пријатели. Социјалната мрежа веќе овозможува да извршите и платена реклама на публикациите на вашите пријатели. Во моментов функцијата е пуштена за САД, но …

Повеќе »

Рекламирањето во видео платформата Youtube покажала просечно по 20 видео реклами на гледач

Минатата година бројот на видеата со рекламирање се зголемил за 9%, достигнувајќи 23%, покажуваат податоците на comScore. Според истражувањето Американците поминале 4.1 милијарди минути во гледање на видео реклами. Во декември 2012 видеорекламната содржина достигнала до 53% од населението на САД.

Повеќе »

Facebook влегува во бизнисот со продажба на билети

Социјалната мрежа Facebook go создаде копчето “Buy Tickets”. Facebook тестираше нова опција која овозможува полесно купување на билети. Новото копче е индикатор дека Facebook имаат поголеми амбиции да влезат во бизнисот со продажба на билети.

Повеќе »

TBG Digital: Рекламата во социјалните мрежи поевтинува

Во просек за 24% е намалена цената на клик за рекламирање на Facebook во последното тримесечје од 2012 во однос на четвртиот квартал од 2011. Ова се вели во извештајот на TBG Digital, базиран врз работата на компанијата со 306 клиенти во повеќе од 190 земји. Според аналитичарите од TBG …

Повеќе »