МАРКЕТИНГ

Битолска млекара повторно со донација во најтешките моменти: обезбеди финансиска поддршка за сервис на апаратите за респираторна нега

Битолска млекара излезе пресрет и обезбеди финансиска помош за ургентните потреби на Министерството за здравство за сервис и репарација на апаратите за респираторна нега, коишто се потребни за Инфективната клиника во Скопје. “Моменталната ситуација и кризата КОВИД 19 го сврти нашиот фокус кон напорите на здравствените работници и донацијата ја …

Повеќе »

Преку системот на Пакомак во 2019 се рециклирани 28.002 тони амбалажен отпад

Друштвото за управување со пакување и отпад од пакување ги објави своите резултати од напорите за организирана заштита на животната средина за 2019 година. Според официјалните извештаи за изминатата година, компаниите-членки на Пакомак пријавиле 50.537 тони амбалажен отпад од кои 55.41% од пријавените количини се рециклирани или поточно 28.002 тони. …

Повеќе »

#ОстаниДома: нова дигитална опција од Македонски Телеком

§ 15G мобилен интернет, дополнителни придобивки по избор и електронска сметка Деновиве најважно е да останеме дома, но и непречено да комуницираме, работиме и да се едуцираме. За да останеме поврзани во овие услови, Македонски Телеком воведе нова опција #ОстаниДома, која се активира дигитално преку Telekom МК апликацијата и нуди …

Повеќе »

Македонски Телеком: Корисниците ќе ги добиваат сметките електронски

Во услови на вонредна состојба, Владата донесе уредба со законска сила за примена на електронски фактури. Со уредбата, која е донесена како мерка за превенција, ќе се избегне изготвувањето и доставата на фактури во хартиена форма и ќе се поттикне електронското плаќање од дома без непосреден контакт. Согласно оваа уредба, …

Повеќе »

Онлајн надополнување на кредитот и неограничено сурфање на омилените социјални мрежи со А1 Go Social

A1 Македонија за припејд корисниците на мобилната телефонија  A1 Македонија оди чекор повеќе во понудата за припејд корисниците на мобилната телефонија, кои сега, додека се дома, можат да ја надополнат својата сметка на уште поедноставен начин, преку апликацијата Мојот А1. Со едноставно надополнување на кредит онлајн, со кој било износ …

Повеќе »

Баравме системски мерки за сите засегнати, а не делумна помош во криза

Сојузот на стопански комори се оградува од мерките објавени во вториот сет од страна на Владата, со појаснување дека од наша страна се бараа системски мерки за сите засегнати микро, мали и средни претпријатија без оглед на дејноста а кои се засегнати од кризата. Наместо тоа со оваа делумна помош …

Повеќе »

Донација на OKTA од 50.000 евра за Министерството за здравство

ОКТА преку донација на медицинска опрема во вредност од 50.000 евра ќе го поддржи здравствениот систем во справувањето со епидемијата предизвикана од вирусот САРС-КоВ-2. Компанијата веќе набави еден видео бронхоскоп и 16 инфузиони пумпи, апарати кои од Министерството за здравство беа посочени како неопходни во моментов. Целата набавена опрема деновиве …

Повеќе »

Услужна комора на Македонија: Транспортот и размената мора да се одвиваат непречено

Услужната комора на Македонија ја презентира состојбата во секторот транспорт, кој во моментов се соочува со бројни предизвици. Транспортерите имаат голема одговорност да се испорача се што е потребно за граѓаните и индустријата, во услови на силен притисок предизвикан од глобалната пандемија, беше истакнатo на денешната прес конференција. Филип Манојловски, …

Повеќе »

АДИНГ донираше материјали и изведба во изградбата на мобилната воена болница

Заради итноста на ситуацијата, на вонредна седница на УО на АДИНГ одржана на 27.Март, донесена е одлука за донација за комплетна изведба на хидроизолациона заштита за објектот „Мобилна воена болница” на Министерството за Здравство во вредност од 15.000 евра. Изведбениот стручен тим на АДИНГ е на терен и во координација …

Повеќе »