МАРКЕТИНГ

HERTZ МАКЕДОНИЈА ЈА ОСВОИ НАГРАДАТА „INTERNATIONAL CUSTOMER EXPERIENCE AWARD“ 2018

Hertz Македонија ја освои престижната награда за извонредна услуга на клиентите од Rentalcars.com, светскиот лидер за онлајн-изнајмување автомобили. Rentalcars.com веќе четврта година анализира анкети и коментари за да ги препознае компаниите кои константно нудат врвна услуга и искуство во областа на изнајмување возила. „Секој член од тимот на Hertz, секој …

Повеќе »

Пивото BIP и “Руски Квас” од март на македонскиот пазар

Од март 2019, во Македонија може да се купи познатото пиво од Белградската индустрија на пиво БИП (BIP) како и пијалакот Квас. Во рамки на својата трговска програма овие производи почна да ги увезува и дистрибуира нашата најголема винарница, ВВ „Тиквеш“. „Ова е природен чекор кој го преземавме имајќи предвид …

Повеќе »

Cargo e-Bike – новиот превоз до работните места, без притоа да и наштетите на околината

Нови решенија за одржлива мобилност и транспорт на стоки и луѓе во урбаните региони – Volkswagen Комерцијални возила го претставија електричниот транспорт од иднината.   Томас Седран, претседател на одборот за менаџмент на Volkswagen Commercial Vehicles, ги најави целите на брендот: „ Во традицијата на Volkswagen е да бидеме чекор …

Повеќе »

Макпрогрес ја поддржа иницијативата за дополнителни 3 месеци скратено работно време за родителите што се враќаат од породилно отсуство

По примерот на компанијата Витаминка од Прилеп и нашата најголема прехранбена индустрија Макпрогрес Виница, денес на менаџерски состанок донесе одлука да се прифати иницијативата за дополнителни 3 месеци скратено работно време за родителите што се враќаат од породилно отсуство. Компанијата се надева дека кон оваа позитивна иницијатива ќе се приклучат …

Повеќе »

Максимизирање на потенцијалот: Програма за конверзија на Opel Combo

Многу автомобили, особено лесните комерцијални возила (ЛСВ), го развиваат својот најголем потенцијал кога се конвертираат и прилагодуваат на нивната специфична намена, со опрема што навистина им е потребна на операторите. Opel сега нуди нова програма со високо квалитетни конверзии за Combo Life патничкиот автомобил и Combo Cargo лесното комерцијално возило …

Повеќе »

Витаминка е семејно одговорна компанија

Компанијата за своите вработени воведе дополнителни 3 месеци скратено работно време за родителите што се враќаат од породилно отсуство. Одборот на директори на Витаминка изгласа бенефиции во интерес на своите вработени по завршување на отсуството од работа поради бременост, раѓање и родителство. Според оваа новина вработените во Витаминка кои користеле …

Повеќе »

Сопственикот на Зара со 2% раст на добивката во последната година

Сопственикот на Zara Inditex објави 2% раст на добивката во последната година, откако започна продажбата преку интернет на 106 нови пазари во ноември. Најголемиот продавач на облека во светот објави добивка од 3,44 милијарди евра во продажбата од 26,15 милијарди евра, нешто помалку од очекувањата на аналитичарите. За разлика од …

Повеќе »

РАСПИШАН ЈАВЕН ПОВИК ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА ГРАЃАНИТЕ ЗА НАБАВКА НА ВЕЛОСИПЕДИ

Градот Скопје, со цел да ги стимулира жителите на Скопје да користат велосипеди, распиша јавен повик за надоместување на дел од трошоците на граѓаните на подрачјето на градот Скопје за купување велосипед. Со овој јавен повик, Градот Скопје на граѓаните кои ќе купат велосипед од денот на објавувањето (11.03.2019 година) …

Повеќе »

Германската компанија Герешајмер потврди вредна инвестиција со 400 нови вработувања

Реномираната германска компанија Герешајмер, светски позната компанија и лидер во производството на амбалажа за потребите на медицинската и фармацевтската индустрија, потврди дека ќе реализира значителна инвестиција во нова фабрика во Бунарџик во која ќе се отворат 400 нови работни места за високо едуциран кадар од Република Северна Македонија. Претседателот на …

Повеќе »