МАРКЕТИНГ

Заштитни маски и ракавици за посетителите на бензинските станици со брендот ОКТА во Скопје

Сите посетители  на  бензинските станици со брендот ОКТА во Карпош 3, Аеродром, Ново Лисиче, Автокоманда, на автопатот Скопје – Тетово (после првата наплатна рампа) и на автопатот Тетово – Скопје (пред последната наплатна рампа) ќе добијат бесплатни заштитни маски и ракавици. Заштитните средства ќе бидат достапни се додека има расположливи …

Повеќе »

Корона комуникација – Кредибилни vs лажни вести (1:0)

Потрагата по кликови, побрза заработувачка, како и различните интереси и аспирации на локално, регионално и глобално ниво во изминативе година го окупираа информативниот простор. Масовната употреба на интернетот и социјалните медиуми од страна на граѓаните, како и брзиот развој на „паметните“ телефони ја катализираа ваквата состојба, овозможувајќи канали за молскавично …

Повеќе »

МАН бара државна заштита за новинарите и медиумите

Новинарите, уредниците, снимателите и фоторепортерите и во вие времиња на вонредна состојба и епидемија на заразен корона вирус ја вршат својата работа која е од јавен интерес и од која јавноста ги добива сите релевантни информации од кои зависи општата состојба во државата како и личната судбина на граѓаните. Новинарите …

Повеќе »

Компаниите се огласија, Макпетрол АД со донација на медицинска опрема во висина од 3.200.000 денари против „Ковод-19“

Земајќи предвид дека нашата, како и повеќето земји во Европа и Светот, се соочува со последиците од пандемијата со новиот Корона вирус, „КОВИД-19“, Макпетрол АД како општествено одговорна компанија одлучи да донира соодветна медицинска опрема во вредност од 3.200.000,00 денари на Министерството за здравство на Република Северна Македонија. Ова е …

Повеќе »

Апарат за механичка вентилација -респиратор за Клиниката за инфективни болести – донација од Стопанска банка АД – Скопје

Пандемијата на COVID-19, новиот корона вирус, предизвикува нестандарден притисок врз здравствениот систем и здравствените работници. Оттука, најголема поддршка е потребна токму за нив и нивната пожртвуваност во грижата за заболените и спречување на ширењето на болеста. Оттука, во знак на поддршка, Стопанска банка АД – Скопје денес со Министерството за …

Повеќе »

Занаетчиска Комора на Р.С.Македонија: Да се ослободиат Занетчиите од Придонеси за плата и персонален данок на доход

Развој на Занаетчиството на локално и државно ниво датира од многу одамна. Занаетчиство значи и застапување на интересите на занаетчиите на странскиот пазар и јакнење на нивната конкурентност.Модерните Занаетчиски Регионални Комори кој ја формираа и основаа Занаетчиската Комора на Република Северна Македонија се стремат да го издигнат и покажат дека …

Повеќе »

Рамсторе Македонија: Водиме грижа максимално и навремено да ги задоволиме потребите и капацитетите на сите наши продавници

По повод денешната средба со Министерот за Економија Г-дин Крешник Бектеши, на која беа присутни сите преставници на поголемите маркети, Државниот инспекторат  како и најголемите дистрибутери на храна, најпрвин во мое име и во името на Рамсторе Македонија сакам да искажам голема благодарност до Министерот за Економија г-дин Бектеши и …

Повеќе »

А1 Македонија: Бесплатна услуга за видео конференција за сите

А1 Македонија ги продолжува активностите како поддршка за сите свои корисници со цел поедноставно секојдневие во новонастанатата состојба предзивкана од COVID -19 вирусот. Од денеска, А1 во соработка со „eyeson“ бесплатно ја овозможува услугата Видео конференција, која е одлично решение за реализација на состаноци, без физичко присуство на иста локација. Станува …

Повеќе »

Дигиталното банкарство за физички лица БЕЗ ПРОВИЗИИ до 15.04

Стопанска банка АД – Скопје информира дека до 15.04 Банката нема да наплаќа провизија за денарски трансакции направени од физичките лица преку дигиталното банкарство (e-banking, m-banking) за налози кон други банки. Извршувањето на интерните налози преку дигиталното банкарство, како и досега, е бесплатно за клиентите исто како што е бесплатно …

Повеќе »