МАРКЕТИНГ

Потпишан меморандум за соработка со Институтот за добро управување и евро-атлански перспективи

  Градоначалникот Борјанчо Мицевски вчера потпиша Меморандум за соработка со претседателот на Институтот за добро управување и евро-атлански перспективи од Скопје, Бобан Кордалов . Со потпишувањето на овој Меморандум се воспоставува соработка помеѓу ИДУЕП- Институтот за добро управување и евро-атлански перспективи и Општина Крива Паланка, а целта е да се …

Повеќе »

Препораки за корисниците на А1 Македонија

А1 Македонија ja известува јавноста дека активно ја следи состојбата и развојот на настаните поврзани со вирусот COVID-19 во земјата и ги презема сите потребни мерки за превенција и заштита на своите корисници и сите вработени во компанијата. А1 Македонија ги создава сите услови за минимизирање на непосакувани ситуации и поедноставување …

Повеќе »

„Пакомак“ и Балкан Еко Институт ќе изберат најеколошка општина за 2019 година

Апликацијата може да се најде на веб страницата на „Пакомак“ Компанијата „Пакомак“, во соработка со невладината организација Балкан Еко Институт, распиша конкурс за избор на најеколошка општина за 2019 година. Сите општини во земјава апликацијата за учество во конкурсот можат да ја пополнат и да ја испратат до крајот на …

Повеќе »

Агро секторот апелира за отворање акредитирана лабораторија за квалитет на семе за извоз

Препораки за успешна пролетна сеидба и зголемување на приносите со правилна обработка на почвата и квалитетен семенски материјал,  зголемување на извозот со пласман на финални производи со поголема додадена вредност и задржување на активното население со зголемување на домашното производство е фокусот на денешната прес конференција во Сојузот на стопански …

Повеќе »

23-тото издание на „Скопје филм фестивал“ го промени својот термин

23-тото издание на „Скопје филм фестивал“ го промени својот термин и оваа година, наместо во април, ќе се одржи од 9 до 17 септември, 2020 година. Исто така, се одложува и одржувањето на ревијата филмови „Скопје филм класик“ која требаше да започне на 18 март, 2020 година, а која Фестивалот …

Повеќе »

ЈСП ги укина бесплатните годишни средношколски и студентски билети за користење на јавниот превоз

Од утре, четврток (12.03.2020 год), нема да важат бесплатните годишни средношколски и студентски билети за користење на јавниот превоз. Времено, нема да важи и одлуката за бесплатен превоз за возрасни лица (жени со 62 год, мажи со 64 год) во вторник, петок, сабота и недела во јавниот превоз и на …

Повеќе »

Овие 5 хорскопски знаци нема никогаш да останат без пари

Многу луѓе, во потрага по финансиска стабилност и зголемување на нивната материјална благосостојба, се способни за сè. Тешко е да се замисли дека некој би го оспорил фактот дека парите се еден од најважните фактори за независност. Многу луѓе, во потрага по финансиска стабилност и ја зголемуваат својата материјална благосостојба, …

Повеќе »

Македонскиот “Докотор за пица“ Зоран Јовановски, со своја Академија за пица мајстори во Шведска

За сите оние кои можеби не сте слушнале за него, Зоран Јовановски е еден од најдобирте пица мајстори во Европа кој има потекло од Македонија. Тој е човекот кој својот занает и знаење го научил надвор од Македонија, но решил да го пренесе тука и ја отвара најпозната академија за …

Повеќе »

Заврши третиот тинк-тенк форум „Стимулирање на стратешка автономија. Придонесот на Западен Балкан за заедничка европска иднина“

Институт за демократија „Социетас Цивилис“ во соработка со Европскиот совет за надворешни односи канцеларија Софија, од 8 до 10 март го организираа третиот Тинк Тенк Форум Западен Балкан со наслов  „Стимулирање на стратешка автономија. Придонесот на Западен Балкан за заедничка европска иднина“. Форумот кој траеше три дена е дел од …

Повеќе »