МАРКЕТИНГ

Кои се најголемите странски компании кои одлучија да го променат логото оваа година

За никого не е тајна дека незаборавните логоа се важен елемент од корпоративниот свет. Тој зборува многу за компанијата, го обликува нејзиниот образ пред клиентот и ја разликува од сите други во индустријата. За да се добие уште поголема популарност или само да влезат во чекор со најновите трендови во …

Повеќе »

Забранета реклама направи хит производ

Една реклама за „SodaStream“ го сврте све­тот на глава. Имено, англи­ската брод­каст компа­нија „Clearcast“ го забрани при­ка­жу­ва­њето на рекла­мата, со обра­зло­же­ние дека со тоа ги става во подре­дена состојба дру­гите про­и­зво­ди­тели на сода и гази­рани пијалаци. Ста­нува збор за уред кој ја газира водата и на тој начин не мора …

Повеќе »

Facebook се подготвува за видео реклами?

Социјалната мрежа Facebook пушта нова апликација која ќе вклучи стриминг на видео реклами пред новинарскиот проток на страниците на корисниците. Се очекува ова да се појави во првата половина на следната година, пренесува Reuters, повикувајќи се на информации од неколку менаџери од индустријата, кои биле информирани за плановите на компанијата …

Повеќе »

Продажбите на „рефус“ се од корист и за паричникот, но и за планетата

Продажбата во рефус на секакви производи – житарки, тестенини, дури и препарати за миење садови и парфеми преживуваат вистински бум и се од корист како за паричникот на потрошувачите, така и за чистотата на планетата, информира Франс прес, повикувајќи се на истражување нарачано од француската Агенција за животна средина. “Ова …

Повеќе »

Владата ги поттикнува странците да купуваат македонски имоти

Секој странец кој ќе инвестира 400.000 евра во некаков капацитет, освен во угостителство и трговија, и ќе вработи барем 10 лица, автоматски добива македонско државјанство и пасош, предвидуваат измените на Законот за странци, кои ги предлага владата и уредбата за добивање државјанство. Со овие измени Владата дополнително ќе го олеснува …

Повеќе »

Маркетинг на новото време

Глобализацијата, технолошкиот напредок и дерегулацијата нудат неограничени можности. Развојот на технологијата во денешно време, овозможи да се создадат онлаин продавници, да се вршат онлаин услуги и да имате брзи, повратни информации од вашите клиенти. И така се роди дигиталниот маркетинг. Што избирате – традиционалниот или дигитален маркетинг?

Повеќе »

Успех – Брајан Трејси

Успехот е цел, а се останато се коментари. Сите успешни луѓе се многу фокусирани. Тие знаат што сакаат и се насочени само кон целите за да го остварат, секој Божји ден. Вашата способност да ставате цели е мајсторска вештини за успех. Целите ги отклучуваат вашите позитивни мисли и идеи и …

Повеќе »

21 совети за успех!

1. Ожени се (омажи се) за вистинскиот човек. Само ова решение определува 90% од твојата идна среќа или несреќа во животот. 2. Работи она што ти дава задоволство и што го заслужува твоето време и талент. 3. Прави од повеќе од луѓето што очекуваат и прави со задоволство. 4. Биди …

Повеќе »

„Европа“ во новогодишно руво?

Во пресрет на новогодишните празници фабриката за чоколади, вафли и бонбони „Европа“ подготви специјален дизајн на своите производи. Следејќи ги светските стандарди „Европа“ го промени изгледот на старите производи, но во исто време на пазарот ќе понуди и сосема нови производи. Асортиманот на фабриката е збогатен со новогодишно млечно чоколадо …

Повеќе »