МАРКЕТИНГ

Google Translate ќе работи без интернет

Услугата Google Translate сега може да работи без интернет, пишува TechNews. Од офлајн верзијата ќе може да имаат корист корисниците на мобилниот оперативен систем Android. Функцијата е реализирана како апликација за најпопуларната платформа. За да работи, преведувачот има потреба од претходно инсталирани јазици. Во моментов се достапни 50 јазични пакети.

Повеќе »

Рекламата на Ford што ја скандализира Индија

Индиската единица на автомобилската компанија Ford се извини на јавноста во земјата, откако завршија необјавените рекламни скици со сексуална тематика. Авторот на скиците, за кои требало да се снимаат спотовите, е рекламната агенција WPP.

Повеќе »

Медиумската агенција MPG се преименува во HAVAS MEDIA

На крајот на јануари 2013, како дел од процесот за ребрендиране, светската мрежа на медиумски агенции Media Planning Group се преименува во Havas Media. Промената на трговската марка влијае на сите канцеларии на MPG во светот. Havas е една од најголемите глобални комуникациски групи со седиште во Париз и оперира …

Повеќе »

Бизнис правилата на Џеф Безос

Основачот на Amazon Џеф Безос верува во иновации, не се плаши од конкуренцијата и смета дека клиентите се најдобар капитал на компанијата. Ова се неговите бизнис принципи за кои зборува во различни интервјуа:

Повеќе »

Како би изгледал знакот STOP, ако го правеше рекламна агенција?

Комуникацијата помеѓу огласувачите и креативните агенции понекогаш е полна со предизвици. Што би се случило ако дизајнерите ја примаат секоја идеја на клиентот? Можно е дури и нешто толку едноставно како знакот STOP да се претвори во тотална катастрофа, или барем оваа порака упатува кон Мајкл Старчевич – креативниот директор …

Повеќе »

Кога амбалажата продава

Често се случува амбалажата да биде клучниот фактор зошто производите да бидат избрани од страна на купувачите и истите да донесат одлука за купување. Погледнете дел од нив:

Повеќе »

Рекламите кои ќе ве измамат

Создавањето на една реклама во целина е уметност и тоа воопшто не лесно. Вештината да ја предадеш вистинската порака на корисникот, а во исто време да успееш да го натераш да ја забележи или запамети е една од најважните работи. Во оваа работа се бара креативност, психологија, уметност. Погледнете дел …

Повеќе »

Новиот Samsung Galaxy S4 ќе се управува со поглед

Корејскиот производител ќе претстави нов модел на 14 март, а тоа е Најновиот паметен телефон од Samsung ќе го следи движењата на очите и ќе извршува команди според гестовите направени со поглед. Samsung веќе користи слична технологија за моделите Galaxy S3 и Galaxy Note II. Со помош на секундарната камера …

Повеќе »

Facebook се менува од 7 март

Социјалната мрежа Facebook ќе ја промени насловната страница од 7 март. Компанијата закажала прес-конференција со покани до одредени медиуми во централата во Менло Парк, Калифорнија, за овој датум. За време на настанот ќе се претстави новиот дизајн на News Feed, соопштува Business Insider.   News Feed е клучот за рекламниот …

Повеќе »