МАРКЕТИНГ

Тиго-ексклузивен партнер на 10-тото јубилејно издание на Green Beach Festival

Продолжениот празничен викенд и богатата културно-забавна програма ја наполнија охридската ривиера со домашни и странски посетители од сите генерации, а еден од најпосетените настани беше и традиционалниот Green Beach Фестивал кој се одржа во Струга на 1 и 2 август, одбележуваќи го своето 10-то, јубилејно издание. Со одлична програма, Green …

Повеќе »

Претседателот Пендаровски го потпиша законот за ратификација на договорот за заеднички контроли на преминот Табановце – Прешево

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, го потпиша указот за прогласување на Законот за ратификација на Договорот меѓу Владата на Република Северна Македонија и Владата на Република Србија за воспоставување заеднички контроли на граничниот премин за меѓународен патен сообраќај Табановце (Република Северна Македонија ) – Прешево (Република Србија). Со …

Повеќе »

Здружението Агропаланчанка дистрибуираше едукативна брошура за правилна берба и правилна преработка на лековити билки

Здружението „Агропаланчанка“, на  2 Август –Илинден, на народниот собор кој традиционално се оддржува во с.Жидилово, со присутните посетители оддржа обучувачко-дискусиона средба во рамки на Проектот „Селските собори како алатка за социјална инклузија на руралното население“ ,  а воедно беа поделени и примероци од едукативната брошура на тема  „Дивата овошна флора …

Повеќе »

„Современост“ ја објави збирката раскази „Чувар на штурци“ од Владимир Плавевски

Списанието за литература, култура и уметност „Современост“ од Скопје деновиве ја објави збирката раскази „Чувар на штурци“, 8-ма книга раскази од македонскиот писател Владимир Плавевски која содржи 20 раскази пишувани во 90-те години од минатиот век. Писателот Стефан Марковски во својот осврт кон збирката, подвлекува дека се работи за кафкаескна …

Повеќе »

Одржана конститутивна седница на Комисијата за одликувања и признанија, работно тело на Претседателот на РСМ

Во Кабинетот на Претседателот на Република Северна Македонија денеска се одржа конститутивна седница на Комисијата за одликувања и признанија, работно тело на Претседателот на Република Северна Македонија, на која присуствуваше претседателот Стево Пендаровски. За претседател на Комисијата за одликувања и признанија е именуван Марјан Ѓуровски, а за нејзини членови именувани сеакадемик Луан Старова, …

Повеќе »

Кои се новите рути на Wizz Air од Скопје и Охрид?!

Wizz Air, еден од најбрзорастечките авиопревозници во Европа и најголемата ниско-буџетна авиокомпанија во Северна Македонија денес заедно со ТАВ Македонија ја прослави алокацијата на петтиот авион и започнувањето на три нови рути од Северна Македонија, почнувајќи од 31 Јули и 2 Август 2019. Патниците отсега ќе можат да патуваат од …

Повеќе »

Инспекторатот ќе спроведува вонредна масовна контрола за квалитетот на играчки коишто се продаваат

Владата, на вчерашната седница ја разгледа и усвои Информацијата за извршени контроли за квалитетот на детските играчки, што се продаваат на територијата на нашата држава, а којашто се однесува на првиот квартал од 2019 година. Задолжено е Министерството за здравство – Државен санитарен и здравствен инспекторат да продолжи да доставува …

Повеќе »

Мега популарните “Minions” ќе се аплицираат на Стоби Флипс за пазарот во Велика Британија

Мега популарните “Minions” ќе се аплицираат на Стоби Флипс со вкус на сирење што ќе се најде во маркетите во Велика Британија до крајот на септември 2019-та година. „Витаминка“ се стекна со право на користење на ликовите “Minions” за производство на продукти од сопствената производна програма. Станува збор за бренд …

Повеќе »

„Алкалоид“ со раст на консолидираниот извоз од 21%, раст на консолидираната нето добивка од 22%, инвестиции во износ од 422 милиони денари и 80 нови вработувања во периодот јануари – јуни 2019-та

„Алкалоид АД“ Скопје оствари позитивни финансиски резултати во периодот јануари – јуни 2019 година, покажуваат неревидираниот единечен и неревидираниот консолидиран Биланс на успех. Според единечниот Биланс на успех, во периодот јануари – јуни, продажбите достигнуваат 4.138.296.380 денари, што е за 13% повеќе во споредба со истиот период од минатата година. …

Повеќе »