МАРКЕТИНГ

„Виталиа” со свој придонес во битката со корона вирусот: донирана здрава храна преку Црвен Крст и исплатен данокот на добивка

Продолжувајќи ги своите активности, „Виталиа” даде поткрепа на битката со корона вирусот во земјава, преку аконтативна исплата на целиот данок за добивка за 2020 година, во износ од 7.002.194 денари. Исто така, компанијата донира поголемо количество здрава храна на Црвениот Крст наменета за социјални најзагрозените семејства. – Соочувањето со корона …

Повеќе »

Богатите луѓе во светот губат милијарди од почетокот на 2020 година, но не и најбогатите

Наспроти позадината на блокираните индустрии и економии во моментот заради ширењето на коронавирусот, многу компании, претприемачи и инвеститори имаат рекордни загуби. Ова важи и за најбогатите луѓе во светот, но не и за најбогатите од нив. Од почетокот на годината, скоро сите од првите 20 милијардери во светот објавија загуби …

Повеќе »

Претприемач затворил дома 1,3 милијарди индијци поради пандемијата и го зголемил богатството на речиси 11 милијарди долари

Милијардерот Радакишан Дамани успеа да го забележи најголемиот раст на неговата нето вредност меѓу најбогатите сонародници благодарение на синџирот на супермаркети Авенија Супермартс што го води. Според индексот „Милијардери на Блумберг“, тој го зголемил своето богатство за скоро 11% од почетокот на годината на 10,7 милијарди долари. Ова го прави …

Повеќе »

Маркетинг агенцијата Ефектива ќе подари осум креативни решенија за осмиот роденден

Глобалната криза предизвикана од вирусот SARS-CoV-2 за крако време предизвика бура во економијата. Компаниите мораа брзо да го прилагодат своето работење на новиот начин на живот и да се соочат со низа неочекувани и непланирани предизвици. Голем дел од нив носат одлука прво да ги скратат предвидените буџети за маркетинг …

Повеќе »

Asseco SEE Macedonia со донација за македонската влада како помош за справување со кризата поврзана со коронавирусот

Од компанијата изјавуваат дека се среќни што во вакви тешки моменти да придонесат кон побрзо решавање на актуелните проблеми на заедницата, истовремено посакувајќи им на сите добро здравје и желба за побрзо нормализирање на ситуацијата. Борбата со КОВИД -19 претставува обврска на сите граѓани и деловни субјекти во нашата држава. …

Повеќе »

Zentiva го проширува своето присуство со комплетирање на аквизицијата на бизнисот на Alvogen CEE

Zentiva Group a.s. го најавува завршувањето на претходно декларираната аквизиција на бизнисот на Алвоген во Централно – Источна Европа. Оваа зделка придонесува кон постојаниот органски раст на Zentiva, зајакнувајќи го присуството во Полска, Романија и Бугарија и го проширува своето присуство на дополнителни нови пазари, вклучувајќи ги Русија, Украина, Казахстан, …

Повеќе »

PSA групацијата донираше над 400.000 маски и друга медицинска опрема на болници во Европа

Opel придонесува во борбата против ширењето на коронавирусот со донирање на околу 50.000 заштитни маски во болниците и установите за социјална заштита низ цела Германија. Производителот на автомобили ќе подари 12.000 заштитни маски само на ГПР Клиниката во Риселсхајм. „Лекарите и медицинските сестри на ГПР Клиникум деноноќно се грижат за …

Повеќе »

Мерките дополнително ќе ги задолжат угостителите

Угостителите од сите градови во земјата кои по стапувањето на сила на уредбата на државата и мерките за заштита од вирусната инфекција не работат, на заедничка прес конференција во рамки на Туристичко- угостителската комора на Македонија, ја соопштија колективната одлука, на повеќе од 1000 угостителски субјекти од целата земја. Мартин Ангеловски од …

Повеќе »

Нарачајте од Рептил без да ја напуштите безбедноста на домот

Маркети Рептил времето на испорака го усогласува согласно со мерките на владата. http://www.marketonline.mk . Со нарачување на храна и средства за хигиена се придржувате и до владината препорака да не ја напуштате сигурноста на домот поради пандемијата од COVID 19, односно корона вирусот. „Сѐ што е потребно за новите корисници …

Повеќе »