МАРКЕТИНГ

Во Кина со закони против зависност на младите од онлајн игри

Кина го усвои законот за образование сокој се демонстрира поодлучна позиција на државата во борбата против зависност на малдите од онлајн игри, кои се сметаат за форма на „духовен опиум“, но и обид да се застане на патот на „слепо“ обожување познати личности на интернет. Кинескиот парламент минатата недела потврди …

Повеќе »

Хуманитарна акција „Нахрани 10 000“ во девет градови

Голем број граѓански организации од целата држава на иницијатива на „Ајде Македонија” денеска од 10 до 18 часот ќе спроведат национална хуманитарна акција „Нахрани 10 000″ за собирање храна. Станува збор за национална акција за донирање храна на одбрани локации и нејзино дистрибуирање до социјално загрозени граѓани. Како што информираат …

Повеќе »

Изложба на дела од Пабло Пикасо во Домот на култура во Ѓорче Петров

Изложба на Пабло Пикасо, керамики, цртежи, и графики од колекцијата на ОСТЕН, ќе биде поставена во Домот на култура во Ѓорче Петров. Во колекцијата на ОСТЕН Музејот на цртеж се наоѓаат 83 оригинални дела на Пабло Пикасо од кои осум цртежи, 26 керамики, а другите рачно потпишани графики. Дел од …

Повеќе »

Дали вашите податоци се безбедни на вашиот паметен уред?

Безбедноста на податоците за корисниците е во срцето на развојот на безбедносните системи Секојдневно се потпираме на дигиталниот свет, тој влезе во многу сфери од нашиот живот, стана наша важна поддршка. Од друга страна, тој пренесе информации од хартија во електронска форма и тие сега станаа цел на хакери и …

Повеќе »

Лајонсите од Вардар донираа врати за децата со оштетен вид

По повод Меѓународниот ден на белиот стап – 15 Октомври, членовите на Лајонс клубот Вардар донираа 13 внатрешни врати за учениците во државното училиште за рехабилитација на деца и младинци со оштетен вид „ДУРДУМОВ“ – Скопје. „Со оваа активност, членовите на Лајонс клубот Вардар обезбедуваат потопло и попријатно катче за …

Повеќе »

Фотографска изложба на Милчо Манчевски во Бургас

По успешното претставување на изложбата „Таму“ на Милчо Манчевски во Софија, денеска таа ќе биде поставена и во Бургас, во Центарот за современа уметност и библиотека. Колор делата на тема улична фотографија, на светски познатиот режисер Милчо Манчевски, ќе бидат достапни за публиката до 31 октомври. Реализацијата на оваа изложба …

Повеќе »

Доделени повеќе инвертери од планираните во акцијата ,,10 милиони евра за 10 илјади инвертери”

Акцијата „10 милиони евра за 10 илјади инвертери” спроведена во Скопје, Тетово, Кичево и Битола во текот на 2020/2021 со средства од АД ЕСМ во износ од 10 милиони евра и со одлука на Владата на Р. Северна Македонија, обезбеди чисто греење за голем број домови во општините со регистрирана …

Повеќе »

Халкбанк објави конкурс за најдобар расказ на тема „Инклузија – сите деца се исти”

По повод октомври – месецот на штедењето, Халкбанк АД Скопје и штедливото слонче Халки објавија конкурс за најдобар расказ на тема „Инклузија – сите деца се исти”. Наградата се состои од детска штедна книшка со вредност од 3.000 денари. Право на учество имаат деца од 7 до 12 години, а …

Повеќе »

Македонскиот BtoBet меѓу главните спонзори на најголемиот регионален саем за вработување

Македонската ИТ компанија BtoBet и еден од лидерите во светската “iGaming” индустрија е меѓу главните спонзори на најголемиот онлајн саем за вработување во регионот. Виртуелниот саем кој оваа година ќе се одржи по дванаесетти пат, од 13 до 20 октомври, е во организација на водечките портали за вработување на Северна …

Повеќе »