МАРКЕТИНГ

AUTOBEST награди за новата Opel Corsa и за Лохшелер, извршниот директор на Opel

 Двоен успех за Opel на AUTOBEST: на вчерашната церемонија на доделување награди во Мајнц, извршниот директор Мајкл Лохшелер ја доби наградата „MANBEST“ за најдобар менаџер на 2019 година. Покрај тоа, шефот на Opel ја доби и наградата „Best Buy Car“ за 2020 за новата Opel Corsa. Жирито на AUTOBEST, кое го …

Повеќе »

Министерство за култура ги објави резултатите од Годишнитe конкурси за финансирање проекти од национален интерес во културата за 2020 година

Резултати од Годишнитe конкурси за финансирање проекти од национален интерес во културата за 2020 година Во согласност со член 65 став 4 од Законот за културата („Службен весник на РМ“ бр. 31/98, 49/03, 82/05, 24/07, 116/10, 47/11, 51/11, 136/12, 23/13, 187/13, 44/14, 61/15, 154/15, 39/16 и 11/18), Министерството за култура …

Повеќе »

Новата Opel Corsa ја доби наградата „Connected Car“

Новата Opel Corsa освои уште една награда. Auto Bild и Computer Bild ја доделија наградата „Connected Car 2019“ на новиот модел на Opel. Corsa нуди најдобра целокупна поврзаност во својата класа. Читателите на двете специјализирани списанија гласаа и ја избраа шестата генерација на бестселерот на Opel за победник во сегментот …

Повеќе »

Нов круг за поддршка на младите таленти: Гласај за второто Ново Име!

Последниот момент за вториот круг на пријавување на платформата за таленти “Ново Име” ќе биде на 15-ти февруари, точно на полноќ. Веќе наредното утро, на платформата novoime.mk ќе осамнат сите валидни пријави, односно, ќе бидат претставени младите од Македонија кои во овој, втор круг на проектот Ново Име ќе настојуваат …

Повеќе »

ДФРМ ИЗДАДЕ ПРИРАЧНИК ЗА ФИЛМАЏИИ

‘Рихванд’ или ‘бекдроп’, што е ‘шарфер’, што е ‘клапер’ и за што се задолжени истите, што е ‘извршен’, а што ‘линиски продуцент’, се само дел од дефинираните поими што ги содржи Првиот Прирачник издаден од страна на Друштвото за Филмски Работници на Македонија. Филмската индустрија е многу сложена и во …

Повеќе »

Пред 19 години се отвори првата специјална болница за гинекологија и акушерство „Мала Богородица – Систина“

Пред 19 години на 14 февруари 2001 година се отвори првата специјална болница за гинекологија и акушерство „Мала Богородица – Систина“ како вистински синоним за љубовта кон жената и идните поколенија. Брендот „Систина“ донесе нова димензија во здравството, преку најдобра грижата за пациентите, со примена на најсовремени методи и технологии. …

Повеќе »

Лакталис МК во посета на Саемот AGROTICA 2020 во Солун

  Млекарницата Лакталис МК на ден 01.02 оваа година по шести пат организираше посета на Саемот AGROTICA 2020 во Солун, кој важи како најголемото собирно место за фармерите и земјоделците кои сакаат да видат како изгледаат најновите напредоци на полето на сточарството, земјоделството и земјоделската опрема. Секоја парна година Саемот …

Повеќе »

НЛБ Банка со нови современи начини на плаќање во НЛБ мКлик – мобилното банкарство

НЛБ Банка од денеска за сите свои клиенти воведе нови начини на брзи плаќања во рамките на НЛБ мКлик – мобилното банкарство. Станува збор за две иновативни платежни решенија „Плати на пријател“ и „Подели сметка“ кои на клиентите им овозможуваат да префрлат средства или да поделат сметка со своите пријатели, …

Повеќе »

Мобилната апликација Мојот А1 со нови функционалности

А1 Македонија како компанија која постојано работи на подобрување на дигиталното корисничко искуство континуирано воведува нови функционалности на мобилната апликација Мојот А1, достапна на Google Play и на App Store. Новата верзија на Мојот А1 на корисниците им дава детален увид во моменталната состојба за тековниот месец, како дополнување на …

Повеќе »