МАРКЕТИНГ

Занаетчиска Комора на Р.С.Македонија: Да се ослободиат Занетчиите од Придонеси за плата и персонален данок на доход

Развој на Занаетчиството на локално и државно ниво датира од многу одамна. Занаетчиство значи и застапување на интересите на занаетчиите на странскиот пазар и јакнење на нивната конкурентност.Модерните Занаетчиски Регионални Комори кој ја формираа и основаа Занаетчиската Комора на Република Северна Македонија се стремат да го издигнат и покажат дека …

Повеќе »

Рамсторе Македонија: Водиме грижа максимално и навремено да ги задоволиме потребите и капацитетите на сите наши продавници

По повод денешната средба со Министерот за Економија Г-дин Крешник Бектеши, на која беа присутни сите преставници на поголемите маркети, Државниот инспекторат  како и најголемите дистрибутери на храна, најпрвин во мое име и во името на Рамсторе Македонија сакам да искажам голема благодарност до Министерот за Економија г-дин Бектеши и …

Повеќе »

А1 Македонија: Бесплатна услуга за видео конференција за сите

А1 Македонија ги продолжува активностите како поддршка за сите свои корисници со цел поедноставно секојдневие во новонастанатата состојба предзивкана од COVID -19 вирусот. Од денеска, А1 во соработка со „eyeson“ бесплатно ја овозможува услугата Видео конференција, која е одлично решение за реализација на состаноци, без физичко присуство на иста локација. Станува …

Повеќе »

Дигиталното банкарство за физички лица БЕЗ ПРОВИЗИИ до 15.04

Стопанска банка АД – Скопје информира дека до 15.04 Банката нема да наплаќа провизија за денарски трансакции направени од физичките лица преку дигиталното банкарство (e-banking, m-banking) за налози кон други банки. Извршувањето на интерните налози преку дигиталното банкарство, како и досега, е бесплатно за клиентите исто како што е бесплатно …

Повеќе »

„Алкалоид АД Скопје“ во моментов работи со максимална искористеност на своите производни капацитети и човечки ресурси

Компанијата „Алкалоид АД Скопје“ во моментов работи со максимална искористеност на своите производни капацитети и човечки ресурси кои ни се на располагање. Направивме реорганизација на сите процеси со цел да ги задоволиме барањата на македонскиот пазар за лекови, дезинфициенси, медицински алкохол, антисептици и останати средства со антибактериско дејство. Во моментов, …

Повеќе »

АГЕНЦИЈАТА ЗА ФИЛМ И ДРУШТВОТО НА ФИЛМСКИ РАБОТНИЦИ ПРЕЗЕМААТ МЕРКИ ЗА ПОДДРШКА НА СЛОБОДНИТЕ ФИЛМСКИ РАБОТНИЦИ

Спречувањето на ширењето на вирусот COVID 19  во моментов е најголем приоритет  и за филмските институции во нашата земја. Здравјето на нашите граѓани е најважната работа во овие тешки мигови. Но, пандемијата на Корона вирусот  и донесувањето на драстичните мерки за нејзино спречување силно удрија врз културниото живењее на глобално …

Повеќе »

Македонски Телеком: да останеме поврзани од дома, со двојно повеќе фиксен интернет, над 50 ТВ канали и 10 GB мобилен интернет за сите

Во услови кога начинот на кој живееме и работиме е многу различен од вообичаено, важно е да останеме поврзани од дома и солидарни. Наша обврска е да обезбедиме непречена комуникација, но и да понудиме дополнителни вредности за корисниците. На сите постпејд, припејд и деловни корисници им доделуваме дополнителни 10 GB …

Повеќе »

„Виталиа” бесплатно ќе доставува здрава храна за лица над 60 години

Актуелната пандемија на коронавирусот направи сериозни пореметувања во секојдневието, а со цел да се спречи ширењето, потребна е сериозна посветеност од сите чинители во општеството, вклучително и од компаниите. „Виталиа”, како бренд кој се грижи за своите потрошувачи и околината, во следниот период бесплатно ќе доставува здрава храна за лицата …

Повеќе »

НЛБ Банка со целосно бесплатно мобилно и електронско банкарство до 15-ти април

Во согласност со мерките на Владата за спречување на ширење на Корона вирусот, а со цел заштита на своите клиенти и вработени, НЛБ Банка во периодот до 15.04.2020 година на сите свои клиенти физички лица им овозможува бесплатно извршување на сите трансакции преку електронско и мобилно банкарство. Во овој период …

Повеќе »