МАРКЕТИНГ

UTERM – најдобро решение за сите трговски партнери

Како што членовите на Cashback World ја користат лојалната програма на мајВорлд (myWorld), така и трговците имаат можност да ја користат Cashback Partner Program-ата. Секој трговец во оваа уникатна лојална програма може да одбере само да биде прифатно место за кешбек картичката или истовремено да добие и сопствени целосно брендирани …

Повеќе »

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот неодамна лансираше нов концепт на социјалните медиуми кој ќе ни помогне да го рашириме убавиот збор за РС Македонија низ светот

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот неодамна лансираше нов концепт на социјалните медиуми кој ќе ни помогне да го рашириме убавиот збор за РС Македонија низ светот. Концептот е лансирање на проект кој ќе помогне да се крене свесноста за постоењето на Република Северна Македонија преку активно користење на …

Повеќе »

Јавен повик до граѓанските организации за доделување грантови за транспарентност

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) преку програмата „Одржливо граѓанско општество: државно финансирање на граѓанските организации“ објавува јавен повик за доделување грантови. Програмата ја спроведува МЦМС во соработка со Балканската мрежа за развој на граѓанското општество (БЦСДН) и Центарот за информирање, соработка и развој на граѓанските организации од Словенија (ЦНВОС). …

Повеќе »

Веб порталот Women in Adria и Клуб на жени претприeмачи и менаџери како конкретни мерки за развој на женското претприемништво во државата

Презентација на порталот за женско претприемништво Women in Adria, како и создавањето на ЦЕЕД Клуб на жени претприемачи и менаџери беа фокусот на Конференцијата за женско претприемништво и пристап до капитал, која вчера се одржа во хотел „Порта“ во Скопје во присуство на голем број заинтересирани, претставници на државните институции …

Повеќе »

Град Скопје ги известува уметниците кои живеат и работат во Скопје дека е распишан отворен повик за уметнички престој во Скопје

Град Скопје ги известува уметниците кои живеат и работат во Скопје дека е распишан отворен повик за уметнички престој во Скопје, што ќе се одржи од 15 мај до 15 јуни 2020 година во соработка со Културно Информативен Центар, како дел од активностите на европскиот проект ко-финансиран од страна на …

Повеќе »

СДСМ ветува дека во следниот мандат ќе бидат изградени 777 социјални станови за најранливите семејства но и за млади брачни парови

Вистинските и исправни политики на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија во насока на градење на фер и праведно општество за сите граѓани, се потврдија, а граѓаните ги чувствуваат придобивките, велат од СДСМ. „Од општество во кое се гази врз достоинството на луѓето станавме општество во кое се помага на сиромашните и …

Повеќе »

 Биодизелот и биоетанолот – решение за намалување на емисијата на штетни гасови

Биогоривата значително придонесуваат кон намалување на емисијата на CO2 од  транспортот. Половина од возилата на нашите патишта во 2018 година или над 208.000  биле дизел-возила, со просечна старост од 19,1 година. Тоа значи дека биодизелот, со неговата популаризација и помасовна употреба може да биде најдобра краткорочна мерка за намалување на …

Повеќе »

Формирана  „Македонска асоцијација на туристички водичи и придружници” (МАТАВП)

Викендов во Скопје, во хотелот „Панорамика”  беше претствена новоформираната асоцијација „Македонска асоцијација на туристички водичи и придружници” (МАТАВП). На свеченоста, претседателот на асоцијацијата Димитар Кавраков и потпретседателот Елвир Садиковиќ со членовите на Управниот одбор ја презентираа програмата и целите на асоцијацијата. Асоцијацијата ќе работи во насока да ја подобри позицијата …

Повеќе »

Македонската копродукција МАЛМКРОГ со награда на Берлинале

Уште еден голем успех на продуцентската куќа Сестри и Брат Митевски. На што туку завршениот Берлински Филмски Фестивал, романската копродукција „Малмкрог” на Кристи Пују, ја освои наградата за режија во новосоздадената селекција “Encounters”. (https://www.berlinale.de/en/festival/awards-and-juries/awards-encounters.html) Во селекцијата се натпреваруваа 15 филмски остварувања и тричленото жири додели три награди, а една од …

Повеќе »