ПРЕТПРИЕМНИШТВО

Со „Digital for Entrepreneurship“ Македонија се приклучи на European SME Week

Оваа среда (20.11.2019) во организација на European Business Association, Град Скопје и Piksel, а поддржана од EOS Матрикс и Тиквеш, се одржа конференцијата Европски ден на претприемачот – “Digital for Entrepreneurship“. Настан кој беше дел од European SME Week, иницијатива која во Македонија се организира 11-та година по ред. Конференцијата …

Повеќе »

Продавница со нов концепт во Телеком управната зграда

Персонализирано корисничко искуство, интерактивна сценографија за запознавање со технолошките новитети, отворен простор за изложување на производите и директна отворена комуникација со вработените. Ова е новиот концепт на Телеком продавницата сместена во Управната зграда на компанијата, којашто ќе се отвори утре, на 22 ноември, во 14 часот. Новиот концепт на продавницата …

Повеќе »

ЈП Службен весник на РСМ со нова услуга на мобилните телефони

ЈП Службен весник на Република Северна Македонија, воведе нова алатка за брзо и лесно пребарување на прописите во РСМ. Тоа е мобилната апликација на електронската база на прописи со редакциски пречистени (консолидирани) текстови на закони. Оваа мобилна верзија ќе овозможи пребарување на прописите по: клучни зборови, предметен регистар, доносител и …

Повеќе »

Хорор за време на летот Келн – Скопје: Погледнете што се случувало во авионот

На вчерашниот лет од Келн кон Скопје се случија големи турбуленции. Како што дознава порталот ин7 од патниците кои што биле во авионот, надвор имало силен ветер и никој од нив не се сомневал дека можеби станувало збор за некој технички пороблем на авионот. -Се вознемиривме. Турбуленциите беа силни и …

Повеќе »

Инвестирањето во недвижености е најдобра опција за граѓаните!

Според истражувањето кое го направи реномираниот бизнис портал Бизнисвести.мк вложувањето во недвижности е најдобрата инвестициона опција за граѓаните во земјава. Анкетата во која партиципираа над 1600 луѓе, се однесуваше на испитување на јавното мислење во однос на тоа кои се најефикасните инструменти за инвестирање во нашата земја. Преку 47,1% од …

Повеќе »

АМ Бест ja потврди бонитетната оценка »A« со стабилна среднорочна прогноза

Агенцијата за кредитен рејтинг АМ Бест, по редовната годишна ревизија, на Заваровалница Триглав и Позаваровалница Ре повторно им ја потврди бонитетната оценка на финансиска моќ »A« (одлично) и долгорочната бонитетна оценка за кредитна способност на издавачот »a«. Оценките за кредитниот рејтинг на двете друштва имаат стабилна среднорочна прогноза, која ги …

Повеќе »

Џевахир Холдинг го одбележа Светскиот ден на децата

Денеска на глобално ниво, УНИЦЕФ го одбележува Светскиот ден на децата, промовирајќи ги нивните права и борејќи се за нивната добросостојба. Со своите партнери во повеќе од 190 земји, прави посебни напори за да допре до најранливите категории деца, а на тој начин да придонесе за безгрижно детство ширум светот. Оваа …

Повеќе »

Технологијата во корист на вашиот бизнис – дигитализација за сигурно учество во пазарниот натпревар

Човековата интеграција со технологијата од ден на ден постојано се зголемува и се усовршува – од секојдневните активности што се извршуваат на персоналниот компјутер, па сѐ до научните достигнувања кои овозможуваат да се размислува за колонизација на Марс. Оваа континуирана технолошка еволуција наложува динамично и креативно делување во рамките на бизнис …

Повеќе »

Од денес во Јавна соба изложба “Иновативен фински дизајн”

Денес, среда (20.11.2019) со почеток во 19:00 часот од страна на Амбасадорот на Финска, Кимо Лахдевирта ќе биде отворена изложбата “Иновативен фински дизајн” во Јавна Соба. Оваа изложба се состои од панели на кои е прикажан креативен пристап во решавањето на сложени технолошки проблеми; од дизајн на инфомрациски и комуникациски …

Повеќе »