ПРЕТПРИЕМНИШТВО

Благој Ѓорев го освојува и црногорскиот пазар

Компанијата за преработка на маслодајни семиња “Благој Ѓорев” АД од Велес склучи договор за соработка со своите деловни партнери во Црна Гора и отсега производите од своето портфолио ќе ги пласира и на овој пазар. Истовремено, поради зголемената побарувачка и добрата прифатеност на производите од страна на потрошувачите, Благој Ѓорев …

Повеќе »

Робот ќе помага на постарите луѓе кои живеат сами дома

94 -годишната Леа Мина Релито не може да живее без туѓа помош, но и покрај тоа не сака да го напушти својот дом. Таа е типичен пример за однесувањето на многу постари луѓе кои не би ја замениле куќата за ништо на светот, и истовремено некој да се грижи за …

Повеќе »

Земјите во кои е најлесно да станете милијардер

Центарот за политички науки во Лондон идентификуваше 1000 суперпредприемачи од 53 различни страни, анализирајќи ги листите на списанието Forbes за најбогатите луѓе во светот од 1996 до 2010 година. Извештајот не вклучува луѓе кои наследиле пари или наследиле па потоа инвестирале. Тука се вклучени само луѓе, чии бизнис потфати донесоа …

Повеќе »

Ќе се здобие ли светот со трилионер во 21 век ?

Кога Forbes почнува да ја следи состојбата на 400 – те најбогати Американци во 1982 година, и започнало рангирањето, биле потребни само 75 милиони долари. Денес минимален услов е 1 милијарда долари. Ако богатството на најбогатите 51 Американци за минатата година биде собрано, тоа ќе достигне 1 трилион долари. Оваа …

Повеќе »

Наградна игра „Плаќај со VISA и отпатувај во Бразил“

Бидете дел од најголемиот светски настан оваа година Светското првенство во фудбал FIFA World Cup 2104 во Бразил благодарение на VISA, официјален партнер на FIFA! Во периодот од 02.05 – 15.05.2014 година користете ги VISA кредитните картички од Стопанска банка АД – Скопје и станете потенцијален добитник на патување во …

Повеќе »

Кој сака да биде милионер?

Истражувањата покажуваат дека мажите и жените милионери основале половина од најголемите новооткриени фирми, создадени по крајот на Втората светска војна. Авторите исто така заклучиле дека: – Уделот на ” Суперпредприемачите ” значително се разликува во различни земји. Во Хонг Конг овие претприемачи имаат најмногу – околу 3 милиони население, проследено …

Повеќе »

„ЧЕПТЕР 4“ ДОБИТНИК НА НАГРАДАТА „КОНСУЛТАНТ НА ГОДИНАТА“ ВО ЦИЕ

Скопје, 05 Мај 2014 – Австриската агенција за односи со јавност „Чептер 4“ ја доби престижната САБРЕ награда „Консултант на годината“ во регионот на Централно – Источна Европа во конкуренција на пет други компании. „Чептер 4“, основана во Виена во 2010 година, развивајќи се интензивно во последниве години, веќе е …

Повеќе »