ПРЕТПРИЕМНИШТВО

Скопје Сити Мол се претвора во Спортски град

И оваа година, по втор пат Скопје Сити Мол се претвора во Спортски град. Концептот „Спорт Сити” е насочен кон промоција на спортот и здравиот начин на живеење. Со овој настан се овозможува поголема заинтересираност за спортот, воедно и поттик на младите за се почесто да го практикуваат. Настанот ќе …

Повеќе »

Влезот е бесплатен на Скопскиот OUTLET 

Скопски Саем- OUTLET, е локацијата која следните 10 дена ќе понуди се’ за домот. Овој продажен саем има за цел да им помогне на граѓаните во изборот на детали за уредување, реновирање или градење на домот по намалени OUTLET цени. Од утре, 5-ти мај, сите посетители ќе можат бесплатно да …

Повеќе »

ЕКСКЛУЗИВНО: Улицата Првомајска ќе се преименува во Мебел Булевар!

“Мебел Булевар е заедничка идеја за име кое што ќе го преставува она што веќе долго време е улицата Првомајска за граѓаните и нашите потрошувачи. Улица со многу салони и продавници за мебел кои што нудат комплетни решенија за уредување на домот. Ова, исто така докажува дека ние, компаниите, што …

Повеќе »

Новосоздадени фирми во Македонија од 2009 до 2012 кои преживеале во 2013 година

Според податоците на Државниот завод за статистика, во 2009 година, 17.2% од активните претпријатија во Република Македонија чијашто главна дејност според Националната класификација на дејностите – НКД Рев.2 припаѓа во секторите на дејност од B/Б до S/О (секторите A/А, O/Љ, T/П и U/Р и класата 64.20 се исклучени), се новосоздадени претпријатија, во 2010 …

Повеќе »

Нето добивката на ФАКОМ значително намалена за 97% во однос на 2012 година

Финансиските резултати од работењето на ФАКОМ за период 01.01.2014-31.12.2014 година се прикажани во Билансот на успех кој е спореден со претходните две години. Нето добивката во 2014 година е за ↑12,5% поголема од нето добивката во минатата 2013 година, а во однос на 2012 година нето добивката е значително намалена …

Повеќе »

„Неоком“ прослави успешна 25-годишна приказна

Компанијата „Неоком“ прослави 25-годишнина од своето постоење на домашниот ИКТ пазар. Како една од водечките ИКТ компании кај нас, „Неоком“ во своето 25-годишно работење успеа да прерасне од мала компанија во групација на компании која ги опфаќа сите аспекти во индустријата од ИКТ. – „Неоком“ е една од ретките компании …

Повеќе »

Бонус бесплатни и неограничени разговори, СМС пораки кон цела Македонија и бесплатен неограничен интернет

Од денеска Вип ги изненадува своите Вип припејд корисници со уште една одлична промотивна понуда за неограничена и безгрижна комуникација. Со новата промотивна понуда во Вип припејд, со секое надополнување корисниците добиваат од еден до триесет дена бесплатни неограничени разговори и СМС пораки кон цела Македонија, како и бесплатен неограничен …

Повеќе »

Пазарот, купувачот и FMCG индустријата во 2015та година

Динамиката на промените на пазарот наметната од развојот на технологијата, постерецесивниот и глобален развој, како и зголемената конкуренција произведуваат потреба од зголемено внимание на начинот на купување од аспект на потрошувачко однесување од една страна, но и ефикасност и тактики на комуникација во каналите на продажба и дистрибуција од друга …

Повеќе »

Кои и каде се најбараните професии во Македонија

Според податоците на Државниот завод за статистика, во првото тримесечје од 2015 година, стапката на слободни работни места изнесува 1.49%. Највисока стапка на слободни работни места има секторот Ж – Транспорт и складирање и изнесува 2.05%, додека најмала е стапката во секторот Г – Снабдување со електрична енергија, гас, пареа …

Повеќе »