ПРЕТПРИЕМНИШТВО

Amazon почна да продава и електрични возила

Прво книги и производи за домаќинството, а сега можете да купите и електричен автомобил во онлајн гигантот “Амазон”. Јапонската единица на германскиот автомобилски лидер BMW, почна да ги продава своите електрични модели i3 на Amazon.co.jp. Малиот електричен автомобил од висока класа е популарен во Европа и Северна Америка, но јапонската …

Повеќе »

6 чудни нови професии 

Причина за тоа е порастот на технологијата, поради кои многу професии почнаа да исчезнуваат, но пак на нивно место се појавија други. Денес постојат работни места кои воопшто не постоеја во 90-тите години на минатиот век, како онлајн фитнес инструктор, блогер, лаjфстрим оператор итн. Во денешно време се појавија професии …

Повеќе »

AUDI AG го забележа најдобриот месец март во својата историја

– Во светски рамки продажбата се зголеми за 4,4%, или околу 177 950 испорачани автомобили –  Директор на продажба Лука де Мео изјави „Со успешниот старт на годината забележан е најсилниот прв квартал на сите времиња” – Над 438 000 испораки во првите три месеци од 2015, со што е …

Повеќе »

IBM инвестира 3 милијарди долари во технологија која радикално го менува животот

Технолошкиот гигант IBM планира да инвестира 3 милијарди долари во нова единица која ќе се занимава со т.н. “Интернет на нештата”. Поимот претставува концепт за стабилната врска во Интернет не само на компјутерски уреди, но и на системите за контрола и надзор, апаратите за домаќинство и многу други. Целта на …

Повеќе »

Започна со работа нов веб огласник за вашите мали огласи

Од денес вашите мали огласи можете да ги објавувате: – Без никаков надомест – Без ограничувања за број на огласи – Без ограничувања за физички лица или претпријатија Сето тоа можете да го направите на http://zainaet.com/oglasi/

Повеќе »

Бројот на патници на Wizz air порасна за 18% во текот на цела година до 31ви март 2015

Капацитетот порасна за 17%; факторот на товар порасна за 1 процент  Wizz Air најголемата нискобуџетна авиокомпанија во Централна и Источна Европа, денес ја објави статистиката на компанијата за патниците, за целата година до Март 2015 година. Првите месеци во работењето на авиокомпанијата во 2015 година беа одбележни со пораст на мрежата*.

Повеќе »

Кој е најсилниот македонски бренд?

Според анализата спроведена од Валикон, компанија што ја мери јачината на брендовите за широка потрошувачка, Стоби флипс на Витаминка е најсилен македонски бренд за 2014 година. Вредноста на Стоби флипс е измерена во неколку категории, како: препознатливоста на брендот, лојалноста на купувачите, перцепираниот квалитет и асоцијациите врзани за брендот. Интересен …

Повеќе »

Пријавете се на натпревар за најдобро „IOT“ решение и пласирајте се на локален или меѓународен пазар.

Новата иницијатива на Дојче Телеком нуди можност на компании кои работат во доменот на Интернет на нештата и веќе имаат развиено М2М решенија да се пријават на меѓународниот натпревар „Business Wall of Fame”. Во него се избираат најдобрите пријавени „IoT “ решенија кои ќе имаат можност да се пласираат на …

Повеќе »

3-та Ротари конференција за професионална ориентација „Да го одберам тоа што се бара или тоа што го сакам“

Со цел да им помогне на средношколците во одлуките за нивното натамошно образование, на 18 април, сабота со почеток од 11:00 до 15:00 часот, во просториите на Meѓународното училиште НОВА по трет пат ќе се одржи конференцијата за професионална ориентација, оваа година под наслов „ Да го одберам тоа што …

Повеќе »