ПРЕТПРИЕМНИШТВО

Се отвори Park Residence – најдобриот апартманско-хотелски комплекс

Вчера во 20:30 часот официјално се отвори комплексот Park Residencе, најдобриот апартманско-хотелски комплекс. Отворањето беше збогатено со коктел, забава, музика од ДЈ, разгледување на становите и беа присутни многу познати лица, од светот на бизнисот и уметноста. Парк Резиденс е резиденцијален објект со статусни апартмани и хотел, во кој се …

Повеќе »

Произведени се 100 000 возила ŠKODA Citigo

> Првиот градски автомобил од ŠKODA ја засили позицијата на брендот во Европа > Во 2013 година продажбата на ŠKODA Citigo се зголеми за 51% > Автомобилот со бензински мотор на располагање е со 3 или 5 врати > Многу простор, паметни решенија, максимална безбедност

Повеќе »

Во кои индустрии да започнеме бизнис ?

Изборот на соодветна работа е важен за отпочнување на бизнис. Затоа тие што сакаат да се претворат во успешни бизнисмени треба да испитаат што е модерно и соодветно профитабилно во тековно време. Сајтот Under30CEO ги одреди токму овие сфери:

Повеќе »

Две важни прашања на интервју за работа

Спротивно на популарните сфаќања, некои од најважните прашања во интервјуата за работа немаат ништо заедничко со набројувањето на силните црти во професијата и признавањето на слабостите во нашиот карактер. Хана Парамор, претседател на Агенцијата за интерактивен маркетинг во Нешвил Парамор, смета дека постојат две водечки прашања кои се најважни за …

Повеќе »

Најлошите места за работа во светот

Неколку земји од Југоисточна Азија се меѓу најлошите земји во светот, во кои човек може да работи. Таму работниците страдаат од редовни прекршувања на нивните права, според новиот индекс на правата на трудот. Глобалниот индекс на правата на трудот на Меѓународната конфедерација на синдикатите проценува каде правата на работниците се …

Повеќе »

Skype пушта функција – преведувач

Skype пушта нова функција – преведувач. Веста беше соопштена на официјалниот блог на Microsoft, сопственик на серверот. Новата функција наречена “Скајп преведувач”, ќе ја олесни комуникацијата на корисниците, така што ќе ги преведува зборовите на странскиот соговорник во реално време. Функцијата ќе биде достапна само за корисниците на верзијата на …

Повеќе »

Македонија ги следи енергетските трендови

Се почест е бројот на македонски компании кои внимаваат на енергетската ефикаснот, на заштедата на енергија како начин да ја подобрат својата рентабилност и да остварат подобри финансиски резултати. Во услови на висока цена на електричната енергија поради недостиг на сурова нафта и јаглен на светските берзи, а со оглед …

Повеќе »

Microsoft со култна реклама се потсмева на Samsung (Фото)

Microsoft лансираше рекламна кампања, крстена ” Влез во галаксија “. Преку неа гигантот се обидува да се потсмевне на својот конкурент во паметните телефони Samsung. На својот блог што се поседува од Microsoft, финската компанија Nokia ја опишува кампањата на следниот начин : “Кога храбрите астронаути стапнале за првпат на …

Повеќе »

Шефот на Fiat Chrysler : Не купувајте го електричниот модел на Fiat

Главниот извршен директор на Fiat Chrysler Automobiles, Серџо Маркионе има необична молба: Не купувајте го електричниот модел Fiat 500e! За време на настанот во Вашингтон, Маркионе објави дека електричните автомобили се со многу висока цена и дека неговата компанија го продава моделот со 500 eвра на загуба.

Повеќе »