Разно

Ова сигурно е најстрашната фотографија на сите времиња

Има еден милион причини да го посетите Рио де Жанеиро, Бразил, вклучувајќи го и фактот дека плажите се магиски, а ноќниот живот е од светска класа. Но, сега сме на пат да научиме за Pedra da Gavea – планина, на околу 841 метри над брановите на Јужниот Атлантик, која дефинитивно …

Повеќе »

Денес е Голема среда – зошто овој ден е еден од најзначајните?

Денес е Голема среда, на овој ден Јуда го предава Христос Голема среда е тајната вечера на Божјиот син со апостолите, кога Исус вели дека еден од нив ќе го предаде. На денот на Светата и Велика среда, Јуда отишол кај јудејските првенци и договорил предавството на Христа за триесет …

Повеќе »

Какво време не очекува овој продолжен викенд

Како и секоја година, така и оваа, врнежите од дожд нема да изостанат за првомајските празници. Оваа година на 1 Мај се паѓа и најголемиот христијански празник Велигден, па граѓаните (барем најголем дел од нив) ќе имаат еден долг продолжен викенд. Во текот на сите овие денови, метеоролозите не препорачуваат …

Повеќе »

Домаќински трикови со „кока кола“

Фосфорната киселина се содржи во доволно големо количество во овој пијалок, а тоа му дава својство да ја разложува нечистотијата, бигорот, рѓата и други органски нечистотии. Затоа, сосема мирно со неа може да замениме некои силни детергенти. Таа не содржи хлор, ниту испарливи супстанции штетни за кожата и слузницата на …

Повеќе »