СТИЛ

„Вози од срце” – прослава на 75 години постоење на Стопанска банка АД – Скопје со заедницата

Во своите 75 години постоење, Стопанска банка АД – Скопје е повеќе од Банка и финансиски партнер на компаниите и семејствата во Македонија. Банката е партнер на заедницата од која потекнува, со која се поврзува и за која постојано се грижи. Оттука, природно доаѓа јубилејот да биде прославен со кампања …

Повеќе »

Какво време не очекува од денес

Па така во текот на денешниот ден (понеделник) особено околу пладне и попладне се очекува поголем дел од територијата на Македонија да биде зафатена од нова влажна и нестабипна воздушна маса. Па токму сето ова на повеќе места се очекува развој на нестабипна облачност проследена со пороен дожд, грмежи и …

Повеќе »

За 2019 година, Програмата за организирање и унапредување на крводарителството во државата изнесува 25 милиони денари и зголемена е за 10 милиони денари, во однос на минатата година

Министерството за здравство, секоја година изготвува посебна програма за организирање и унапредување на крводарителството во државата. За оваа 2019 година, програмата изнесува вкупно 25 милиони денари и зголемена е за 10 милиони денари, во однос на минатата година. Во рамки на оваа програма, опфатени се активности кои ги реализира Црвениот …

Повеќе »

Временска прогноза: Еве што какво време да очекуваме наредните денови

Ние се наоѓаме под дејство на многу топол медитерански воздух, што денес придонесе да имаме тропски топол, спарен и тежок ден. Исто така она што беше актуелно исто така е тоа што денес попладнево некои подрачја добија и локална нестабилност со дожд и грмежи, а забележана беше и појавата на …

Повеќе »

Петти меѓународен фолклорен фестивал „Св. Троица“ во Долно Лисиче

Претседателката на Советот на Општина Аеродром, Ивана Цветковска, денеска оствари средба со дел од учесниците на меѓународниот фолклорен фестивал „Св. Троица“, што се одржува од 13 до 17 јуни во Долно Лисиче. Цветковска на учесниците им посака пријатен престој во нашата Општина и успешни настапи на фестивалот. Петтиот по ред …

Повеќе »

53.9% случаи од вкупно умрените биле лица од болести на циркулаторниот систем

Според податоците на Државниот завод за статистика, во Република Северна Македонија, бројот на умрените лица е намален за 2.9% во однос на претходната година и изнесува 19 727 умрени лица. Поголем број се од машки пол и тоа 10 339 или 52.4% од вкупно умрените лица. Бројот на умрените доенчиња …

Повеќе »

Оние кои имаат можност, да се вратат на своите напуштени имоти и да се дружат со дарежливата природа…

„Овој легнатиов на лулашкава е пензионер во село Годивје, односно татко ми. Таму прави и бавча, ја наводнува со изворска вода, за ручек си прави органски врган печурки…😁 На другава слика се пензионери во Скопје… во градски автобус со пазареното од зелените пазари…😳 Единствена разонода им се турските серии, политичките …

Повеќе »

Дислоцирана планирана катна гаража, зачувани постоечките јавни зелени површини – Усвоени измени и дополнувања на ДУП Градска четврт И 04 – Даре Џамбаз

На седница одржана на 11 јуни, Советот на Општина Центар гo усвои Деталниот урбанистички план (ДУП) Градска четврт И 04 – Даре Џамбаз. Освен усогласување на Деталниот урбанистички план со Генералниот урбанистички план (ГУП) на Град Скопје 2012 – 2022 година, со ревизијата на постоечкиот ДУП постигнати се и низа …

Повеќе »