СТИЛ

Зошто е потребно Вашата компанија да има убав и уреден двор ?

Уредените дворови придонесува до поголема продуктивност и подобар имиџ во јавноста. Како да создадете подобар имиџ на својата компанија и да привлечете нови клиенти?! Постојат повеќе фактори и еден од нив е просторот пред компанијата. Средениот двор продуцира и привлекува добри енергии. За една компанија, убаво уредениот двор е најдобра …

Повеќе »

Со поддршка на НЛБ Банка се одржа Аутдор фестивалот „When in Krusevo“

Од 14 до 16 февруари Крушево беше домаќин на второто зимско издание на аутдор фестивалот „When in Krusevo“, а НЛБ Банка беше горд спонзор на оваа неверојатна адреналинска авантура. Убавото сончево време, чистиот воздух и обновените зимски капацитети, кои ги нуди Крушево ги привлече гостите да го прифатат предизвикот и …

Повеќе »

Почна изградбата на новиот парк во Мичурин

Општина Аеродром деновиве ги почна активностите за изградба на новиот парк во населбата Мичурин. Урбаниот парк, истакна градоначалникот Марин, ќе се гради на постојното игралиште спроти ОУ „Блаже Конески“, а ќе биде со површина од 3 573 квадратни метри. Паркот ќе понуди зелени површини, детско игралиште, пешачки патеки со клупи, …

Повеќе »

Четврто издание на Меѓународниот натпревар во уметничко лизгање Skopje on Ice

Викендов во Скопје ќе се одржи четвртиот Меѓународен натпревар во уметничко лизгање Skopje on Ice. Во петок и во сабота на лизгалиштето во СЦ Борис Трајковски, љубителите на овој спорт ќе можат да уживаат во уметноста на мразот што ќе ја донесат речиси сто натпреварувачи, од кои седумдесетина доаѓаат од …

Повеќе »

ВИКЕНДОВ ИЗРЕЧЕНИ 76 КАЗНИ ЗА НЕПРОПИСНО ПАРКИРАЊЕ НА ВОДНО

За да се заштити планината Водно од загадување и за да се овозможи непречено и безбедно движење на сите учесници во сообраќајот, а особено на пешаците и на велосипедистите, градските комунални редари и овој викенд вршеа засилени контроли за непрописното паркирање на јавни површини и изрекоа вкупно 76 казни за …

Повеќе »

74 години од основањето на Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ)

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) е официјалното здружение на професионалните новинари од Република Македонија и членка на Меѓународната федерација на новинари. Основано е на 17 февруари 1946 година во Скопје како Здружение на професионалните новинари на Народна Република Македонија. 17 февруари 1946 година во Градскиот народен одбор во Скопје, …

Повеќе »

Шкријељ: Со услугата помош во домот им го олеснуваме животот на лицата кои не можат сами да се грижат за себе

Повозрасните лица и лицата кои не можат сами да се грижат за себе е подобро секојдневно да добиваат неколку часа помош и нега во нивниот дом, каде се чувствуваат најпријатно и да продолжат да живеат во својата заедница, отколку да бидат згрижени во институција. Во домашни услови полесно се поднесува …

Повеќе »

ШИЛЕГОВ: ВО МОЈАТА ВИЗИЈА СКОПЈЕ ГО ГЛЕДАМ КАКО ЗЕЛЕН ГРАД СО МНОГУ ПОВЕЌЕ ВНИМАТЕЛНО РАСПОРЕДЕНИ ЗЕЛЕНИ ПОВРШИНИ

Градоначалникот Петре Шилегов вчера присуствуваше и се обрати на отворањето на Share конференцијата во Скопје, во Националната филхармонија. Овој форум на архитекти и инженери е од исклучително големо значење за нашиот град заради можноста за размена на искуства и идеи од областа на архитектурата и градежништвото како основен предизвик за …

Повеќе »

Пет земји во кои беше забрането славењето на Валентајн

Додека ширум светот се славеше денот на вљубените, во многу земји каде католицизмот не е доминантна религија, вклучувајќи ја и нашата земја, се дебатираше околу тоа дали би требало да се слави овој празник. Во неколку земји пак дебата на оваа тема е излишна бидејќи донесени се ригорозни правни мерки. …

Повеќе »