СТИЛ

Во Мајами продадоа недовршен стан за 34 милиони долари

Стан во Мајами штотуку го урна рекордот за Јужна Флорида, и ќе се продаде за 34 милиони долари. Тоа е 3 пати поскапо од просечната цена за луксузен стан во Саут Бич. Друг фрапирачки случај е дека зградата дури не е завршена уште. Таа треба да биде отворена во 2014 …

Повеќе »

Привлечните мажи заработуваат повеќе пари

Едно истражување покажа дека привлечните мажи со секакви професии – од работници до високо платени професионалци можат да заработат многу повеќе од своите колеги. Привлечните мажи заработуваат и до 22 проценти повеќе од незабележаните колеги, но кај жените не постои таква разлика во платите на убавици и останатите. Ова го …

Повеќе »

Нема извоз за јагнето во Грција

Нема откуп на македонското јагне на грчкиот пазар. Штипските сточари велат дека заради кризата грците немаат интерес за купување јагнешко месо. Сточарите велат дека веќе се на крајна издржливоста, поради високата цена на сточната… Нема откуп на македонското јагне на грчкиот пазар. Штипските сточари велат дека заради кризата грците немаат …

Повеќе »

Во 64 земји во светот има милијардери

Само пред неколку дена Forbes објави дека во светот има 1426 милијардери со вкупно богатство од 5.431 трилиони долари. Како и пред 27 години, од кога датира првото милијардерско рангирање на списанието, па и денес, најмногу милијардери се во САД (442). Втората позиција е за Кина со 122-ца, следени од …

Повеќе »

Во Грција 1,3 милиони лица се невработени

Според податоците на грчката статистичка агенција Елстат во декември 2012 година невработеноста во Грција била 26,4% во споредба со 26,6% во ноември месец. За последните пет години бројот на невработените во земјата се зголемил за 930 566 луѓе. Според податоците на Елстат за целата 2012 година невработеноста во Грција беше …

Повеќе »

Рекордна невработеност во Франција

Невработеноста во Франција достигна највисоко ниво за последните 14 години. Нивото на невработеност порасна за 0,3 поени во четвртиот квартал на 2012 година и веќе е 10,2% за европската територија на земјата и 10,6% за прекуморските одделенија и територии на Франција. Ова се највисоки нивоа од 1999 година, покажуваат податоците …

Повеќе »

Секој втор со лажна насмевка пред шефот

Луѓето се насмевнуваат само по седум пати на ден, покажа британско истражување. Радосните луѓе се насмевнуваат дури 11 пати на ден, а најнатажените лица имаат по една насмевка дневно. Анкета меѓу 2000 Британци покажа уште дека 51% од учесниците, признаваат дека се насмевнуваат неискрено еднаш на ден и покажуваат лажна …

Повеќе »

Емирот на Катар купи шест грчки острови за 8.5 милиони евра

Емирот на Катар Хамад бин Халифа ал Тани си купил шест острови во Јонското Море само за 8.5 милиони евра. Емирот си ги обезбедил островите после 18 месеци правни спорови со локалниот градоначалник и со кралската фамилија според The Guardian. “Грција е таква држава”, вели градоначалникот на Итака Јоанис Касианос …

Повеќе »

Пет златни правила како да работиме ефикасно од дома

Факт е дека луѓето станаа дом во канцеларијата, се соочуваат со голем број искушенија. Од друга страна, сепак, далечинските работни места тешко дека ќе загубат популарност – преку нив не само службеникот што ја искористува можноста за флексибилно планирање на работата, но и работодавачот штеди пари. Како да го организираме …

Повеќе »