Чудото што го рекордно го изградија кинезите (Видео)


Кинезите го пуштија во употреба мостот во Хонг Конг – Зухаи. Тој се протега неверојатни 55 километри и се очекува да го намали времето на патување помеѓу овие градови од 4 часа на „само“ 45 минути.

Ова е најдолгиот морски мост на светот, кој ги поврзува Хонг Конг, Макао и Зухаи.

Погледнете го видеото:


Видете следно

Oбјавен Конкурсот за доделување месечни надоместоци на самостојните уметници за 2019 година

Министерството за култура денеска во печатените медиуми и на веб-страницата www.kultura.gov.mk го објави Конкурсот за …