Д-р Бибан: Колку почесто со луѓето се поздравуваш со лакт, толку посилно си го блокираш патот кон посакуваната цел. Тоа е игра со потсвеста


„ИГРА СО ПОТСВЕСТА
Кога на некој ќе му покажеш лакт, вообичаено тоа значи “мало сутра, што ќе добиеш тоа што сакаш”.
Е сега ова поздравување со лакт, потсвесно ти дава до знаење дека тешко ќе го постигнеш тоа кон што целиш… односно “мало сутра”.
Колку почесто со луѓето се поздравуваш со лакт, толку посилно си го блокираш патот кон посакуваната цел. Тоа е игра со потсвеста… За да го избегнеш тоа а сепак страв ти е да се ракуваш само топло и искрено насмевни се, за што не треба да носиш маска за да се види насмевката. Можеш и со очи да покажеш поздрав, ама тоа успева само ако поздравот е искрен. Кога вака добро ќе размислам, маскава и не е така лоша работа бидејќи ќе научиш да ги читаш искрените и лажните чувства кај луѓето😁“

Facebook статус: Д-р Јадранка Бибан


Видете следно

Potrosuvaci MK – нова апликација за заштита на правата на потрошувачите

Институтот за стратешки истражувања и едукација (ИСИЕ) денеска промовираше нова мобилна апликација за заштита на …