„Д Стронгест & РУТС БЏЏ“ од Кисела Вода освои 41 медал на „ABU DHABI PRO MACEDONIA 2019“


Изминатиов викенд натпреварувачите на „Д Стронгест & РУТС БЏЏ” од Кисела Вода на „ABU DHABI PRO MACEDONIA 2019″ направија голем успех, освоија 41 медал, 15 златни, 16 сребрени и 10 бронзени медали.

„За прв пат во Македонија, со помош на Агенцијата за млади и спорт и директорот Дарко Каевски во организација на првиот македонски клуб за Бразилска џиу џица „Д Стронгест & РУТС БЏЏ”, Македонската федерација за Бразилска Џиу Џица, а благодарение на претседателот на нашата федерација и основач на нашиот клуб Ивица Алексовски во спортскиот центар „Форца” се одржа врвно натпреварување во БЏЏ, „ABU DHABI PRO MACEDONIA 2019″-изјавија од „Д Стронгест & РУТС БЏЏ”.

„Д Стронгест & РУТС БЏЏ” освои прво место во тимска конкуренција ( РУТС БЏЏ) и прво место во конкуренција на држави.

„На светско ниво се одржуваат само 30 натпреварувања од овој ранк, а благодарение на селектоорот Ивица Алексовски оваа година за прв пат и Македонија беше на светскиот календар. Нашиот најголем потенцијал Даниела Алексовска го доби признанието за најбрз зафат (најбрзо завршена борба, за само 10 секунди ја заврши борбата со зафат, т.н. триаголник). Додека наш најуспешен представник беше Ева Илиевска која освои 2 златни медали, еден во категорија и еден во апсолутна категорија” – додадоа од клубот.

Златни медали

Томи Блажевски

Даниела Алексовска

Марко Ангелов

Дамјан Петровски

Христијан Чолески

Горазд Ѓеорѓиевски

Фани Проја

Никита Јоновски

Марко Петровски

Бојан Манчевски

Марио Здравковски

Ева Илиевска – апсолутна категорија

Александар Попивиќ

Андријана Цветковска

Ева Илиевска

Сребрени медали

Петар Цветановски

Ања Чивчиристовска

Теодор Стојковски

Михаил Поповиќ

Филип Митревски

Давид Тодоровски

Марко Панчевски

Даниел Тодоровски

Марко Трајановски

Марко Ристовски

Елпида Проја

Викторија Славковска

Вања Милевски

Михаил Поповиќ – апсолутна категорија

Никола Протугеров

Александар Колевски

Бронзени медали

Јорго Проја

Дарјан Славковски

Ива Богдановска

Ерџан Амит

Макс Јоновски

Никола Цветановски

Саво Костовски

Никола Протугеров

Ненад Ристевски

Ерџан Амит – апсолутна категорија

На натпреварувањето учествуваа репрезентации и тимови од над 20 земји, од Ангола, Бразил, Швајцарија,Шведска, Бугарија, Србија, Хрватска, Романија, Полска, Грција, Црна Гора, Тунис, Австрија, Кипар, Украина, Франција, Словенија и други.


Видете следно

Јанушев: Со обработени околу 20 отсто од гласовите имаме разлики од седум пратеници

Граѓаните ја сфатија сериозноата на ситуацијата во која се наоѓа државата и во огромно мнозинство …