Денеска без струја ќе останат неколку населени места


Од ЕВН Македонија известуваат дека поради планирани зафати на електродистрибутивната мрежа на ден 25.11.2021 година, без електрична енергија ќе останат:
• Во период од 10:00 до 14:00 часот, корисниците од с.Близанци, маала Бојаџиско, с.Луково и ул.Планиска (општина Кратово);
• Во период од 09:00 до 15:00 часот, корисниците од селата Ново Село, Шар, Селце и Кеч како и караула Мазрача (општина Тетово);
• Во период од 09:00 до 16:00 часот, корисниците од ул.Орце Николов (Агенција за станбен и деловен простор, куќи со број 147, ресторанот ДМ, ул.Орце Николов на потег од ул.Рузвелтова до ул.Донбас од страна на ресторан ДМ и Пуик, и тобако на крстосница со ул.Рузвелтова) (општина Карпош – Скопје);
• Во период од 08:30 до 11:30 часот, корисниците од Узем, Кркља, Жидилово и Граничен премин Деве Баир (општина Кратово);
• Во период од 09:00 до 15:00 часот, корисниците од с.Братиндол (општина Битола);
• Во период од 09:00 до 11:00 часот, корисниците од Бул.Гевгелија од последниот кружен ток на Север кон Караорман (општина Гевгелија);
• Во период од 09:00 до 13:00 часот, корисниците од ул.18-ти Ноември и дел од 6-та зона 2 (општина Гевгелија);
• Во период од 10:05 до 13:30 часот, корисниците од селата Нежилово, Чеплес, Ореше и Папрадиште (општина Чашка);
• Во период од 08:55 до 16:00 часот, корисниците од с.Боровец, делови од с.Лабуништа – Краста, Амбуланта и Мустовци (општина Струга);
• Во период од 09:00 до 15:00 часот, корисниците од дел од с.Ангелци (општина Струмица);
• Во период од 09:30 до 14:30 часот, корисниците од дел од с.Карбинци, Главната улица кај општината и ОУ Страшо Пинџур (општина Штип);
• Во период од 08:55 до 14:00 часот, корисниците од нас.Брдославица и дел од ул.Маршал Тито – влез на Берово (општина Берово);
• Во период од 08:00 до 14:00 часот, корисниците од с.Опае, стара и нова Џамија во с.Опае и ТС Опае (општина Куманово);
• Во период од 08:00 до 15:00 часот, корисниците од дел од с.Доброшане (општина Куманово);
• Во период од 09:00 до 13:00 часот, корисниците од ул.Митрополитска (општина Битола);
• Во период од 08:00 до 16:00 часот, корисниците од дел од старата чаршија, хотел Буши, дел од ул.Самоилова, ул.Прохор Пчински, ул.Алберт Станиќ и ул.Јоаким Крчовски (општина Чаир);
• Во период од 08:30 до 14:00 часот, корисниците од селата Новаци и Рибарци како и Манастир Новаци (општина Битола);
• Во период од 09:00 до 13:00 часот, корисниците од Пумпи Корнер 1, 2 и 3, Кременица Механичарска, Макминерал, Кременица Стопанство, Хераклеа кисела вода и с.Кременица (општина Битола);
• Во период од 13:00 до 15:30 часот, корисниците од дел од ул.ЈНА на почеток кон центар (општина Гостивар);
• Во период од 12:00 до 13:00 часот, корисниците од с.Брвеница, магацин на Цока Јуниор, салон за свадби и ф-ка за мебел (општина Тетово);
• Во период од 11:30 до 14:00 часот, корисниците од ул.7-ми Ноември (општина Гевгелија);
• Во период од 09:00 до 11:00 часот, корисниците од селата Сетоле, Отуње, Једоарце и дел од Џепчиште (општина Тетово);
• Во период од 09:00 до 15:00 часот, корисниците од ТС Ајдар, м.в.Чука и Под Чука, с.Караслари, мотел Македонија и бензиска до мотел (општина Велес);
• Во период од 08:30 до 15:30 часот, корисниците од дел од с.Братин Дол (општина Битола);
• Во период од 09:00 до 15:00 часот, корисниците од дел од с.Лешок, објекти кои се наоѓаат во центар на селото (кај детското игралиште) (општина Тетово);
• Во период од 11:00 до 13:00 часот, корисниците од улиците Маршал Тито, Македонска, Цветан Димов и Елпида Караманди (општина Струга);


Видете следно

Ковачевски: Членовите на СДСМ ќе бидат одговорни да ја оценат работата на идното партиско раководство

Актуелниот кандидат за претседател на Социјалдемократскиот сојуз, Димитар Ковачевски пред членството на партијата во општина …