Еден од најдобрите универзитети блиску до вас – како изгледа иновација во образованието?


Поимот иновацијата може лесно да се опише, тоа е процес поврзан со пронаоѓање подобри и повозбудливи решенија, процес поврзан со нов начин на работа на одредена индустрија, се со една цел – да се достигне нешто различно, да се воспостават нови идеи и успешна работа.

Но, дали некогаш сте се запрашале што значи иновација во образованието? За некои иновативно образование значи да се направи се што е добро за студентите, а од друга страна значи да се пронајде начин како сите студенти активно да се вклучат во образованието, да се воспостави интеракција. Некои ќе речат дека иновација во образованието е да се пренесат знаења кои ќе поддржуваат нови и уникатни идеи во наставната техника што ќе стигнат до учениците на поефикасен и поинтересен начин. Што и да кажете, во право сте!

Иновација во образованието значи да се размислува „надвор од кутијата“, да се поттикнат добрите методи и стратегии и да се подржи успехот на сите студенти, да се охрабри имагинацијата и победи стравот од откривање на нови работи. Иновацијата во образованието е она што Меѓународниот факултет на Универзитетот Шефилд, Сити Колеџ го прави со години, преминувајќи го мостот и пренесувајќи ги сите знаења и експертизи од еден од најдобрите универзитети во светот на стратешкото место што е близу до секој што бара нешто ново, вредно и возбудливо.

Меѓународниот факултет на Универзитетот Шефилд, Сити Колеџ е еден од шесте факултети во рамките на Универзитетот и единствениот кој работи во странство, со својот главен  кампус во Солун, Грција. Со премостување на Велика Британија во Југоисточна и Источна Европа, Меѓународниот факултет им нуди на студентите единствена можност да студираат за врвна британска диплома од Универзитетот Шефилд во нивниот регион. Покрај пренесувањето на знаењето и поддршката од еден од првите 100 универзитети во светот, Меѓународниот факултет на Универзитетот Шефилд, Сити Колеџ работи според новите трендови со употреба на технологија во наставата, но и високо профилни професори кои доаѓаат од академијата и предавачи од корпоративниот свет кои ги користат новите наставни методи со примери од реалниот свет, соработка со локалната заедница и ги поттикнување на студентите да ги покажат своите најдобри страни.

Ако студирање и добивање на врвна британска универзитетска диплома е вашата цел, а во исто време да бидете блиску до вашиот дом, Меѓународниот факултет на Универзитетот  Шефилд, Сити Колеџ ќе ви ја даде оваа единствена можност. Преминете ја границата и постигнете ги своите цели на многу иновативен начин во образование. Меѓународниот факултет на Универзитетот Шефилд, Сити Колеџ ќе ви понуди нова, возбудлива и меѓународна средина, вредно искуство и ќе ги добиете најдобрите знаења и академски квалитети од целиот регион.

Покрај вредните знаење и подготовка за работа, ќе изградите односи со колегите од целиот свет и ќе добиете интернационално признаена диплома од Универзитетот на Шефилд. Денес Меѓународниот факултет се состои од четири академски оддели, Одделот за бизнис администрација и економија, Одделот за компјутерски науки, Одделението за психологија и Одделението за англиски студии.

Повеќе информации за стипендии на студиските програми за додипломски и магистерски студии, но и општо за Факултетот се достапни на следниот линк.

Видете следно

Градоначалникот Георгиевски се сретна со италијанскиот амбасадор во  Р. Македонија, Карло Ромео

Градоначалникот на Бази Баба, Борис Георгиевски, денеска се сретна со амбасадорот на Италија во Македонија, …