ЕМА ќе се произнесе во 16 часот за Астра Зенека и тромбозите


Европската агенција за лекови, ЕМА, ќе одржи прес – конференција денеска во 16 часот во Амстердам за случаите со згрутчување на крвта.

Прес – конференцијата ја потврдија официјално на сајтот на ЕУ институциите.Објаснувањата на ЕМА се очекуваат откако вчера главниот одговорен за стратегијата на вакцинација во оваа Агенција, Марко Кавалери, изјави дека постои поврзаност помеѓу вакцините на Астра Зенека и случаит на згрутчување на крвта. тм/вг/

Брисел, 7 април 2021 (МИА) –


Видете следно

За еден ист стан во Скопје капар плаќаат тројца купувачи, пријавен агент за недвижности

По неколку години, повторно манипулација со продавање на станови. За еден ист стан во Скопје, …